Sådan skaber du et ubrydeligt bånd til din hvalp

06-02-2017 11:13, af Kasper Larsson
Det er vigtigt at etablere et sundt og holdbart forhold til sin hvalp, der bygger på tillid, forståelse og konsistens. Men hvor begynder man?
Copyright Ridehesten.com
For at skabe det helt specielle bånd, der er så unikt mellem hunde og deres ejere, er det vigtigt, at du bruger tid sammen med din hvalp. (Foto: Shutterstock)

Det behøver faktisk ikke at være så svært. Din hvalp er bedst til mode, når den er tæt på dig og bruger tid sammen med dig. Men det kræver også en indsats – blot at være til stede er ikke nok. Brug tid sammen med hvalpen Ud over at fodre den og holde den i live, er det vigtigste og bedste du kan gøre for din hvalp at bruge tid sammen med den. Når du får en hvalp er konstante kæle-ture, samtaler, børstninger og legestunder dét, der skaber det unikke bånd imellem jer. Hvis du giver en hund masser af positiv opmærksomhed er det uundgåeligt at båndet mellem jer bliver stærkt. Som et resultat heraf vil din hvalp elske dig og synes du er sjov, og desto sjovere din hvalp synes du er, desto hårdere vil han arbejde for at gøre dig glad. En god måde at bruge tid sammen med din hvalp på, er ved at gå til hundetræning. Lær din hund de grundlæggende øvelser og nogle sjove tricks – og husk; med positiv forstærkning kommer man længst. Involvér dig For at styrke jeres bånd skal du interagere og involvere dig i din hunds univers. At stirre ind i sin telefon, mens hvalpen jagter insekter i baghaven er ikke involvering. Din hund skal være et værdsat medlem af din familie, og du skal være fikspunktet i dens verden. Den skal komme til dig, hvis den vil have det sjovt! Vær konsekvent Lige så vigtigt, så skal båndet mellem jer være bygget på gensidig tillid, og du skal derfor være konsekvent i din opdragelse og dine forventninger. En hvalp – eller for den sags skyld – skal ikke bekymre sig om, hvordan dens ejer reagerer fra dag til dag. Det er også unfair, at en sød og pelset hvalp på otte uger gerne må være i møblerne, men at den voksne hund får skældud når den prøver at falde i søvn i dit skød. Kilde: americankennelclub.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet