Selvom mange nok ikke har været klar over det, er der aldrig blevet lavet konkret forskning på den raske hunds bevægelsesmønster. Man har hidtil kun studeret syge dyr eller dele af bevægelsen. Tyske forskere har derfor siden 2006 undersøgt 337 hunde af 32 forskellige racer. Martin S. Fischer, der er professor i systematisk zoologi og evolutionsbiologi, har sammen med et hold af zoologer studeret de mange hunde til mindste detalje. Hundene har skullet løbe, trave og lunte foran to højhastighedskameraer, der der filmede dem fra siden og forfra. De blev også optaget med et højhastighedsrøntgenkamera og udstyret hundene med reflektorer og filmet med infrarødt kamera. På den måde var det muligt at registrere både led- og muskelbevægelser. Optagelserne blev efterfølgende analyseret, og forskerne fandt blandt andet ud af, at man fejlagtigt har placeret skulderled og hofteled i samme niveau. Hunde bevæger sig ens. Selvom der kan være stor forskel på en chihuahua og en grand danois, har forskerne efter målinger erfaret, at overarmen udgør nøjagtigt 27 procent af hele forbenets længde. Derimod varierer længden af skulderbladet og ligger imellem 24 og 34 procent. På kortbenede hunde er skulderbladet forholdsvis langt, mens det på langbenede hunde og løbere som eksempel greyhounds er relativt kort Et udvalg af de mange billeder fra forsøget er samlet i bogen ”Hunde in Bewegung”, som udkommer i juni måned og henvender sig til den almindelige hundeejer. Kilde: b.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse