Kender du det? Din hund, som du naturligvis elsker over alt på jorden, hopper for syvende gang op i din sofa, efter den har været ude og nærstudere havens vandpytter. Du ved, at det ikke hjælper, men i ren afmagt hæver du stemmen og giver hunden en ordentlig skideballe, selvom du ved, det er forkert.
Studie, som biolog Ana Catarina Vieira de Castro fra Universidade do Porto i Portugal er førsteforfatter på, hvor forkert det egentlig er.
Hun har i studiet kigget på servicehunde, og hvordan en strafbaseret træning virker i forhold til en belønningsbaseret træning.
Resultatet er slående.
Resultaterne viser, at når servicehunde bliver trænet med en strafbaseret frem for en belønningsbaseret metode, viser de tegn på dårligt selvværd og manglende gåpåmod.
Ifølge studiet var det tydeligt at se og måle, at der her-og-nu var adskillige tegn på forhøjet stressniveau hos hundene i gruppe to. Men spørgsmålet var, om det også holdt ved og havde konsekvenser på længere sigt.
En måned efter første omgang træning med hundene, testede forskerne dem nu på en anden måde for at se, hvordan deres psyke eventuelt var blevet påvirket. Ifølge forskerne steg hundenes mulighed for at lære nyt, når de blev rost og belønnet frem for at blive skældt ud eller irettesat. Hundene skulle enkeltvist finde frem til en skål med en pølse-godbid i, som var placeret forskellige steder i et rum.
Hundene fra gruppen med strafbaseret træning nærmede sig skålene meget langsommere og mere pessimistisk end den anden gruppe hunde, som logrende løb hen til skålene i fuld fart.
Ifølge forskerne antyder dette, at belønningsbaseret træning er mere effektivt og gør hunden gladere. Hvorimod hunde, som bliver trænet med straf, bliver mere indadvendte og lærer langsommere, fordi de ikke i så høj grad har gåpåmod
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.