At være involveret i bilulykke er en frygtelig oplevelse. Heldigvis er biler blevet meget sikre, og vi sidder allesammen spændt fast i en sikkerhedssele, så risikoen for, at vi kommer alvorligt til skade er blevet mindre.
Men hvad med vores hunde?
I Danmark er der ingen lov, der siger, at hunde skal spændes fast under kørsel, selvom der findes geniale hundeseler, som kan sikre hundene bedre, hvis uheldet er ude.
I vores nabolande findes reglerne allerede. I Sverige skal hunden være sikret under kørslen, f.eks. ved at anvende transportbur eller speciel sikkerhedssele. Hvis du transporterer hunden i bur, er der krav til burets størrelse, og det kan medføre en bøde, hvis buret er for småt. Reglerne gælder også selv om du blot er på gennemrejse til f.eks. Bornholm.
I Tyskland betragtes dyr som transport af gods, og de skal derfor sikres forsvarligt under kørslen. Overholdes det ikke, kan det udløse en bøde. (Artiklen fortsætter under spørgeskemaet)
Og der er flere gode grunde til, at hundene skal spændes fast. For det første er der dyrenes sikkerhed, men det har faktisk også noget at sige for vores egen sikkerhed, om de er spændt fast.
Prøv denne quiz og se, om du ved, hvor meget din hund kan ramme med, hvis du kolliderer med 90 km/t.
Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser
I den lille vestjyske by Ansager sidder Heidi og Kent Christensen og savner deres hund, der blev ramt af en bil torsdag aften. Bilisten stak af
De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.