De belgiske hyrdehunde fyldte godt rund om Ring 7 søndag formiddag. Mens dommeren var godt i gang med at bedømme tervueren, lød det pludselig fra en kvinde ved ringside, at hun lige blev nødt til at gå over og hilse på en helt bestemt hund.
Kvinden, Kate Frederiksen, gik målrettet over mod en smuk, sort groenendael, der netop var ankommet med to yngre mænd.
Kate nåede ikke at sige mere end tre ord, før den unge hund havde væltet hende omkuld i bare gensynsrus.
Hvalpen er nemlig opdrættet hos Kate Frederiksen, og det var tydeligt, at den 9 måneder gamle hanhvalp genkendte Kate.
– Det er simpelthen så dejligt at møde sine hvalpe igen. Du kunne jo se, hvor glad han også blev. Jeg skulle ikke sige mange ord, før han væltede mig omkuld, griner hun.
Kate har opdrættet groenendael siden starten af 90’erne, men efter en kuldpause på 18 år, betyder dette kuld noget særligt for hende.
– Jeg har været alene og ikke lige haft den rigtige hund at avle på. Derfor holdt jeg en pause på 18 år, så selvfølgelig er dette kuld noget særligt for mig, fortæller hun.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
På trods af 27 grader og tung, stillestående luft viste juniorhandlerne ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen stort overskud, ansvar for hundenes velfærd og stærkt samarbejde i ringen.
Den smukke bullmastiff Ali Honey Dynasty, i daglig tale Innit, vinder Best In Show til søndagens udstilling i Herning, og derefter blev den kåret som Årets Hund 2017
De er her alle sammen: Labrador, schæfer og collie. Og de mere sjældne racer som hollandsk kooikerhondje og porcelaine. Kom og mød 3384 hunde fordelt på 253 forskellige racer, når Dansk Kennel Klub afholder årets første udstilling i MesseC i Fredericia lørdag og søndag 9. og 10. februar. Her er der også mulighed for at få en professionel dommers øjne på din egen hund, få en snak om opdræt og børnene kan lege og bage hundekiks i det store børneområde
Grand danoisen med det store hjerte og den smittende glæde overvandt både modgang og fysiske ar for at nå til tops i udstillingsringen
Opdrætsjournalen er opdrætteren-/tæveejerens bedste værktøj. Det er en bog, du selv skriver/udfylder efterhånden, som ”Projekt hundehvalpe” skrider frem.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?