Alle hundeejere skal igennem renlighedstræning – altså den proces hvor hvalpen lærer kun at besørge udenfor. Det er en grundlæggende og nødvendig træning for enhver familiehund, men det er tidskrævende og kræver tålmodighed og en god forståelse af hundens adfærd.
Renlighedstræning tager udgangspunkt i, at man lærer hvalpen altid at besørge i haven eller på turen, og grundprincippet bygger på, at man roser hunden for at besørge udenfor, og forsøger at undgå at den gør det indenfor.
5 gode råd til renlighedstræning
1) Skæld aldrig hunden ud, hvis den har uheld indenfor
Der vil altid ske uheld, og der er vigtigt at hunden ikke får skæld ud, når det sker. Hvalpen har ikke så god en blærekontrol som en voksen hund, og hvis den ikke har mulighed for at besørge udenfor, kan den ikke undgå at gøre det indenfor. Ved at skælde den ud, risikerer du derudover, at den ikke har lyst til at besørge, når du er i nærheden. Det kan betyde, at den i stedet begynder at opsøge steder som under sengen eller bag ved møblerne, når den bliver trængende. Ros i stedet hvalpen, når den besørger udenfor.
2) Ud efter søvn, leg og mad
De fleste hvalpe skal besørge efter at de har sovet, leget eller spist. Luk derfor altid hvalpen ud lige efter disse aktiviteter, så den har mulighed for at besørge det rigtige sted.
3) Aflæs hundens adfærd
Inden hvalpe skal besørge, vil den typiske opføre sig uroligt og eksempelvis gå rundt om sig selv. Nogle søger også hen til ejeren. Det er lidt forskelligt hvilken adfærd der ses, så hold godt øje med hvilke signaler netop din hvalp udviser. Så snart du ser tegn på at hvalpen skal besørge, lukker du den udenfor.
4) Gå den samme tur
Nogle hvalpe kan have svært ved at koncentrere sig om at besørge, hvis der sker for meget omkring dem. Gå derfor gerne i kendte og vante omgivelser, når hvalpen skal besøge, således at den kan få ro til det.
5) Adskil leg og besørgelse
På samme måde som en spændende gåtur kan være distraherende, så kan leg også. Undlad derfor at lege med hvalpen, når den skal ud i haven for at besørge. Gå i stedet stille og vær kedelig. Nogle gange kan det også være en fordel at begrænse hvalpens muligheder for at undersøge den spændende have, ved at holde den i snor indtil den er færdig.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Så er billederne fra forårsudstillingen i Roskilde kommet på hjemmesiden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dorthe Madsen og hendes tollere, Diva og Ronja, tager ud og finder folks briller, høreapparater, nøgler og andre vigtige ejendele. Det frivillige arbejde i DcH’s Eftersøgningstjeneste handler både om næser med superkræfter og om glæden ved at hjælpe andre.