Redningsaktion gav brækket finger

17-06-2020 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom man er erfaren opdrætter, går tingene ikke altid som man forventer. Det kan Lotte Höhrmann skrive under på

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Søndag aften var en af de der dejlige sommeraftner, som vi allerede er blevet så vant til. Men hos Lotte Höhrmann og hendes familie udviklede aftenen sig meget dramatisk. 

 

To af deres fem golden retrievere, Anne og Saga, tumlede i haven, som de ofte gør, men pludselig opdagede Lotte og hendes mand Torben, at noget var helt galt. 

Anna havde fået sin underkæbe ind under Sagas halsbånd, hvor den sad fast. Begge hunde kæmpede. Anna for at få underkæben fri og Saga for ikke at blive kvalt. 

 

Lotte og Torben sprang op. Der var ikke tid til at hente noget at skære halsbåndet over med, så mens Torben kæmpede med at holde Anna, kæmpede Lotte med at få Annas kæbe fri af halsbåndet. 

Missionen lykkedes, men i det øjeblik Annas kæbe kom fri, klappede hun tænderne sammen i ren refleks og mellem hendes tænder sad  Lottes højre ringefinger. 

Fingeren brækkerr ved det yderste led og hang kun lige sammen. Men Lotte og Torben ved, at Annas reaktion var helt naturlig. 

— Hun var jo bange og kæmpede for at overleve. Derfor var det en ren refleks, at hun klappede tænderne sammen. Det var bare uheldigt, at jeg havde fingeren lige der, lyder det fra Lotte Höhrmann. 

Oplevelsen har fået parret til at tænke på, om de kunne have gjort noget anderledes. 

— Vi har da blandt andet tænkt, at det måske er en dum ide, at de har halsbånd på, når de leger, men det har de altså for en sikkerheds skyld. Vi bor lige ud til en stor vej, og vil gerne kunne gribe fat i dem, hvis de er på vej ud, siger Lotte og fortsætter: 

— Vores grund er naturligvis hegnet forsvarligt ind, men vi har også to børn, og det kunne jo ske, at en af dem glemte at lukke lågen: 

Rent lovgivningsmæssigt skal hundene også have flere halsbånd på, hvis de skulle finde på at stikke af. Derfor er parret blevet enige om, at det nok i højere grad handler om at være tæt på hundene. 

— Man skal kunne skride hurtigt ind, hvis ulykken sker. Vi har taget alle forholdsregler og bruger almindelige gode halsbånd, som sidder stramt til. Derfor burde det sådan set ikke kunne ske. Men det kan det altså, og så gælder det bare om at være tæt på, siger Lotte og fortsætter: 

— Det her kunne jo lige så vel være sket på en træningsbane, i en hundeskov eller andre steder, hvor hunde går med halsbånd. Så jeg må bare opfordre folk til at være opmærksomme. 

Hjemme på matriklen har episoden også ført til undervisning i hundeadfærd. Børnene har fået at vide, at hvis den slags nogensinde sker igen, må de ikke gribe ind, men få fat på en voksen så hurtigt som muligt. 

Her tre dage efter uheldet har alle hunde det godt. Hele hundeholdet er naturligvis mærkede af situationen, men der er ikke sket nogen fysisk skade på nogen hunde. Derfor går tiden nu med at give hundene ro og tryghed, mens Lotte fyldes med antibiotika og venter på at fingeren heler. 

Læs også

EN ELLER FLERE hunde

29-07-2020 12:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der flere, der vælger at have mere end én hund. Når man forelsker sig i en bestemt hunderace, kan ske, at en bliver til to. At eje to hunde kan være meget givende både for hundene og ejerne. Oftest er det helt uproblematisk, men det tager reelt set tre gange så meget tid at have to hunde. Det er ikke nok at lave noget med hundene sammen hver dag – de skal også ud og opleve verden hver for sig og have individuelle opgaver.

Din ældre hund – pensionist på fire poter

28-07-2020 10:22, af Lotte Evers

Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers

Bilen – din hund bag rattet

27-07-2020 12:15, af Lotte Evers

Lotte Evers har netop udgivet en ny bog, som i den grad kan anbefales. Vi har fået lov at udgive nogle kapitler fra Retrieverbogen

Når uheldet er ude - sådan redder du din hund

23-01-2018 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Førstehjælp til hunde får muligvis ikke ret mange genkendende klokker til at ringe. Ikke desto minde er det dog vigtigt at kunne førstehjælp som hundeejer, så man er forberedt bedst muligt, hvis en ulykke indtræffer

Her er verdens bedste læseres vinterhunde

28-02-2018 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag satte vi gang i en lille leg, hvor man kunne dele et billede af sin hund i vintertøj. Der kom hele 33 billeder og to film i tråden. Se billederne her

Bella påkørt og forsvundet

11-12-2019 13:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag morgen kørte en bil galt ved Blenstrup. I bilen var to hunde. Den ene fik ejeren kaldt til sig, mens den anden stak af

Lær tricket: Gi' pote

02-07-2018 08:07, af Zara Zachariasen

Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede

Brug leg som belønning

08-10-2017 11:43, af Astrid Gerd Holtet

Har man trænet med sin hund, har man måske også oplevet at stå på træningspladsen og vifte med godbidderne, imens hundens fokus er rettet et helt andet sted hen – alt andet virker bare meget mere interessant, end de små runde kiks man har i hånden. Men hvad kan man så gøre?

HJÆLP: Hvalp stukket af efter ulykke

18-11-2019 10:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En voldsom bilulykke søndag medførte, at en 12 uger gammel alaskan malamute hvalp stak af, og den er stadig ikke fundet

Leg fremmer hukommelsen

18-09-2017 11:56, af Astrid Gerd Holtet

Mange bruger leg som belønning i forbindelse med træning, fordi det for nogle hunde virker bedre end en tør godbid. Ny forskning tyder dog på, at leg efter træning også har en hel anden fordel – det hjælper måske hundens hjerne til at lagre dét den lige har lært

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Randers Dyrehospital viser samfundssind

05-08-2020 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Langt de fleste kenneler har oplevet en vanvittig stigning i antallet af henvendelser om hvalpekøb under coronakrisen. Det tager Randers Dyrehospital nu konsekvensen af

Hjælp – min hund har spist noget giftigt

31-07-2020 15:01, af Astrid Holtet

Hvad kan man gøre, hvis ens hund har indtaget noget potentielt giftigt

9 gode grunde: Derfor er hunde gode for ældre mennesker

05-08-2020 13:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør hunde egentlig for ældre mennesker? Svarene er faktisk mange. Her bringer vi ni af svarene

Fodboldstjerner køber megadyre hunde

06-08-2020 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mere end 200.000 kroner. Det er hvad en hund fra det engelske firma Elite Protection Dogs kan koste. Hundene er for tiden blevet meget populære blandt fodboldstjerne fra den engelske Premier League

Sådan hjælper du hunden i tordenvejr

01-08-2020 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er din hund bange for tordenvejr? Så er her en guide, som du kan bruge for at hjælpe den

Mød en chodsky pes var en stor succes

06-08-2020 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste weekend blev der holdt mød en chodsky pes på Fyn. Mange mennesker mødte op og gjorde god reklame for racen, vi har snakket med racerepræsentant Tina Bundgaard om arrangementet

Whisky er i topform igen

31-07-2020 12:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Husker du Whisky, som vi skrev om for et års tid siden? Her får du en opdatering på den uheldige hund

Tidlig neutralisering kan give visse racer problemer

30-07-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie peger på, at neutralisering inden for det første leveår kan have en sammenhæng med udvikling af cancer og gigt og ledsmerter hos nogle racer

 

Hunde i vandet ved stranden

07-07-2017 10:11, af Anne Ekenberg

Hunde skal være i snor i sommerhalvåret, når de færdes ved stranden. Men hvad nu, når de er ude i vandet? Hvilke regler gælder så? Og hvad med “Blå flag”- strande?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.