Redningsaktion gav brækket finger

17-06-2020 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom man er erfaren opdrætter, går tingene ikke altid som man forventer. Det kan Lotte Höhrmann skrive under på

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Søndag aften var en af de der dejlige sommeraftner, som vi allerede er blevet så vant til. Men hos Lotte Höhrmann og hendes familie udviklede aftenen sig meget dramatisk. 

 

To af deres fem golden retrievere, Anne og Saga, tumlede i haven, som de ofte gør, men pludselig opdagede Lotte og hendes mand Torben, at noget var helt galt. 

Anna havde fået sin underkæbe ind under Sagas halsbånd, hvor den sad fast. Begge hunde kæmpede. Anna for at få underkæben fri og Saga for ikke at blive kvalt. 

 

Lotte og Torben sprang op. Der var ikke tid til at hente noget at skære halsbåndet over med, så mens Torben kæmpede med at holde Anna, kæmpede Lotte med at få Annas kæbe fri af halsbåndet. 

Missionen lykkedes, men i det øjeblik Annas kæbe kom fri, klappede hun tænderne sammen i ren refleks og mellem hendes tænder sad  Lottes højre ringefinger. 

Fingeren brækkerr ved det yderste led og hang kun lige sammen. Men Lotte og Torben ved, at Annas reaktion var helt naturlig. 

— Hun var jo bange og kæmpede for at overleve. Derfor var det en ren refleks, at hun klappede tænderne sammen. Det var bare uheldigt, at jeg havde fingeren lige der, lyder det fra Lotte Höhrmann. 

Oplevelsen har fået parret til at tænke på, om de kunne have gjort noget anderledes. 

— Vi har da blandt andet tænkt, at det måske er en dum ide, at de har halsbånd på, når de leger, men det har de altså for en sikkerheds skyld. Vi bor lige ud til en stor vej, og vil gerne kunne gribe fat i dem, hvis de er på vej ud, siger Lotte og fortsætter: 

— Vores grund er naturligvis hegnet forsvarligt ind, men vi har også to børn, og det kunne jo ske, at en af dem glemte at lukke lågen: 

Rent lovgivningsmæssigt skal hundene også have flere halsbånd på, hvis de skulle finde på at stikke af. Derfor er parret blevet enige om, at det nok i højere grad handler om at være tæt på hundene. 

— Man skal kunne skride hurtigt ind, hvis ulykken sker. Vi har taget alle forholdsregler og bruger almindelige gode halsbånd, som sidder stramt til. Derfor burde det sådan set ikke kunne ske. Men det kan det altså, og så gælder det bare om at være tæt på, siger Lotte og fortsætter: 

— Det her kunne jo lige så vel være sket på en træningsbane, i en hundeskov eller andre steder, hvor hunde går med halsbånd. Så jeg må bare opfordre folk til at være opmærksomme. 

Hjemme på matriklen har episoden også ført til undervisning i hundeadfærd. Børnene har fået at vide, at hvis den slags nogensinde sker igen, må de ikke gribe ind, men få fat på en voksen så hurtigt som muligt. 

Her tre dage efter uheldet har alle hunde det godt. Hele hundeholdet er naturligvis mærkede af situationen, men der er ikke sket nogen fysisk skade på nogen hunde. Derfor går tiden nu med at give hundene ro og tryghed, mens Lotte fyldes med antibiotika og venter på at fingeren heler. 

Læs også

Så er der billeder fra K9 Biathlon

07-06-2023 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er billederne fra i lørdags klar. Du kan finde et link til billederne i denne artikel

Vi er til K9 Biathlon i dag

03-06-2023 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der i den grad skruet op for det gode hundeliv i Thyregod ved Give. Vi er med

EDS: Speederen i bund i Store Ring

19-05-2023 09:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lotte Höhrmann og hendes K9 Biathlon for alle crew og familie indtog fredag formiddag Store RIng til en opvisning i K9 Biathlon for alle. Det gik ikke stille for sig

Brandmand redder hund

26-04-2021 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag morgen udbrød der brand i en lille by tæt på Randers. Beboerne reddede sig ud, men der måtte en brandmand til for at redde deres hund

Familieleg med hunden

05-05-2012 09:33, af Tine Luther
Her får I en god idé til en leg, hele familien og hunden kan hygge sig med: ”Narkohunden”.

Leg fremmer hukommelsen

18-09-2017 11:56, af Astrid Gerd Holtet

Mange bruger leg som belønning i forbindelse med træning, fordi det for nogle hunde virker bedre end en tør godbid. Ny forskning tyder dog på, at leg efter træning også har en hel anden fordel – det hjælper måske hundens hjerne til at lagre dét den lige har lært

Døden nær efter uskyldigt hundenap

24-10-2019 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

44-årige Rune Ilsted var forleden tæt på at dø efter en uskyldig leg med sin hund. Nu vil han advare andre

Sommersjov: Hvis Vingegaard var en hund

20-07-2023 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter gårsdagens lidt dystre artikler skifter vi i dag spor. Vi starter med en lille hyggelig leg, som vi håber, I vil deltage i

HJÆLP: Hvalp stukket af efter ulykke

18-11-2019 10:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En voldsom bilulykke søndag medførte, at en 12 uger gammel alaskan malamute hvalp stak af, og den er stadig ikke fundet

Hund dræbt af elledning

17-01-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund mistede livet, da den kom i nærkontakt med en nedrevet el-ledning i Frederikssund

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet