I et fint opslag på Facebook skriver pindsvinevennerne i Danmark, at de ofte får pindsvineunger ind, som er blevet bidt af hunde. Det er naturligvis synd for pindsvinene, men som der skrives i opslaget, er der også mange hundeejere, der bliver kede af det, og ikke ved, hvad de skal gøre, når uheldet er ude. For ingen har vel lyst til at påføre skade på sådan et lille pigget individ.
Her er, hvad pindsvinevennerne skriver, om deres oplevelser og om, hvordan man kan undgå, at hunden bider i pindsvineungerne.
Hvert år modtager vi små unger, der er skambidte af hunde. Ofte overlever ungerne ikke.
Vi véd godt, at det er svært for hunde-ejere at holde opsyn med dem i haverne eller når de løber løse rundt på grønne områder.
Dette opslag skal heller ikke være en opsang til hunde-ejerne – for vi elsker selv hunde…. men der skal så lidt til for at undgå ulykker, og det er ikke så tidskrævende. Derfor er vores opfordring:
Hvis du har hund, og du har opdaget pindsvin i din have, er der stor chance for at – enten i din egen, eller i naboens have - kan der være pindsvinereder med unger. Hunden kan meget nemt snuse sig frem til reden, og da hunde har et indbygget jagtinstinkt, kan de finde på at tage ungen i munden og så bide til. Det er helt naturligt for hunden – men ulyksalig og smertefuldt for pindsvinet.
Vi har mange henvendelser i øjeblikket fra ulykkelige hunde-ejere, som ikke aner deres levende råd – for de ønsker jo ikke, at ungerne kommer til skade.
Mange hunde-ejere siger til os: "men det er jo hundens egen have…hvordan skal vi forhindre den i at snuse rundt?" Og det er jo rigtigt nok – derfor er vores råd:
Vi får også henvendelser fra hunde-ejere, om vi vil komme og fjerne ungerne. Men .. vi siger altid nej – for det er simpelthen ikke tilladt. Pindsvinet er et fredet dyr og skal respekteres som sådan. Desuden fjerner vi ikke raske pindsvin.
Så vi opfordrer altid til, at hunde-ejeren prøver at finde den bedste løsning for alle – og som regel lykkes det.
Billedet af den lille pindsvine-unge blev desværre skambidt af en hund. Den kom i gode hænder hos én af vores dygtige plejere.
Vi opfordrer til at bevare en god tone i dette opslag – vi ønsker ingen hetz mod hunde-ejerne. Normalt sletter vi ikke kommentarer, men oplever vi en ubehagelig tone mellem vores følgere, forbeholder vi os den ret til at fjerne kommentarerne.
Skulle uheldet være ude, og du finder et tilskadekomment pindsvin – så ring straks til vores vagttelefon på 30 14 16 65. Skriv ikke til os, for vi er ikke altid online på Messenger.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.