I et fint opslag på Facebook skriver pindsvinevennerne i Danmark, at de ofte får pindsvineunger ind, som er blevet bidt af hunde. Det er naturligvis synd for pindsvinene, men som der skrives i opslaget, er der også mange hundeejere, der bliver kede af det, og ikke ved, hvad de skal gøre, når uheldet er ude. For ingen har vel lyst til at påføre skade på sådan et lille pigget individ.
Her er, hvad pindsvinevennerne skriver, om deres oplevelser og om, hvordan man kan undgå, at hunden bider i pindsvineungerne.
Hvert år modtager vi små unger, der er skambidte af hunde. Ofte overlever ungerne ikke.
Vi véd godt, at det er svært for hunde-ejere at holde opsyn med dem i haverne eller når de løber løse rundt på grønne områder.
Dette opslag skal heller ikke være en opsang til hunde-ejerne – for vi elsker selv hunde…. men der skal så lidt til for at undgå ulykker, og det er ikke så tidskrævende. Derfor er vores opfordring:
Hvis du har hund, og du har opdaget pindsvin i din have, er der stor chance for at – enten i din egen, eller i naboens have - kan der være pindsvinereder med unger. Hunden kan meget nemt snuse sig frem til reden, og da hunde har et indbygget jagtinstinkt, kan de finde på at tage ungen i munden og så bide til. Det er helt naturligt for hunden – men ulyksalig og smertefuldt for pindsvinet.
Vi har mange henvendelser i øjeblikket fra ulykkelige hunde-ejere, som ikke aner deres levende råd – for de ønsker jo ikke, at ungerne kommer til skade.
Mange hunde-ejere siger til os: "men det er jo hundens egen have…hvordan skal vi forhindre den i at snuse rundt?" Og det er jo rigtigt nok – derfor er vores råd:
Vi får også henvendelser fra hunde-ejere, om vi vil komme og fjerne ungerne. Men .. vi siger altid nej – for det er simpelthen ikke tilladt. Pindsvinet er et fredet dyr og skal respekteres som sådan. Desuden fjerner vi ikke raske pindsvin.
Så vi opfordrer altid til, at hunde-ejeren prøver at finde den bedste løsning for alle – og som regel lykkes det.
Billedet af den lille pindsvine-unge blev desværre skambidt af en hund. Den kom i gode hænder hos én af vores dygtige plejere.
Vi opfordrer til at bevare en god tone i dette opslag – vi ønsker ingen hetz mod hunde-ejerne. Normalt sletter vi ikke kommentarer, men oplever vi en ubehagelig tone mellem vores følgere, forbeholder vi os den ret til at fjerne kommentarerne.
Skulle uheldet være ude, og du finder et tilskadekomment pindsvin – så ring straks til vores vagttelefon på 30 14 16 65. Skriv ikke til os, for vi er ikke altid online på Messenger.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse