Man kan nogle gange fange sig selv i at sidde og dømme andre forældres opdragelse. Der er mange ting man ville ønske man kunne sige – men man gør det ikke. Men som erfarne hundeforældre har vi massevis af råd i bagagen fra opdragelsen af vores hund. Hvis bare man kunne få dem givet på en ordentlig måde. Her er ti ting man som hundeforældre altid gerne vil sige til småbørnsforældre: 1.Har du overvejet en snor? Vores hunde er som regel velopdragne og artige. Den har ikke nødvendigvis brug for at være i snor hele tiden, men loven foreskriver, at hunde til en hver tid holdes i snor, både for den og andres sikkerhed. Men uregerlige børn er der ingen reglementer for. Måske der burde være? 2. Der findes træningshold for den slags Når en hvalp ikke opfører sig ordentligt, kan lydigheds- og hvalpetræning være vejen frem. Der må da også være noget, der hedder barnetræning, der fokuserer på lydighed? 3. Arbejder du stadig med kommandoerne ”sit” og ”dæk”? De første kommandoer vores hunde lærer, er ”sit” og ”dæk”. Prøv at få et barn til at barn til at sætte sig med disse kommandoer? Det er så godt som umuligt. Men med positiv indlæring er alt næsten muligt. 4. Har du prøvet med en mundkurv? Sandt, nogle hunde gør. Men tit og ofte er de ting, der kommer ud af børns mund mere støjende. Har man hørt et barn spørge ”hvorfor det? ” for 10. gang, har brugen af mundkurv garanteret strejfet tankerne. Det ville i hvert fald klare problemet, og det vil også gøre det mindre sandsynligt at blive bidt. 5. Socialisering kunne fikse det Hvalpe der er socialiseret tidligt, lærer at opføre sig ordentligt i selskab med andre mennesker og hunde. Børn kunne i nogle tilfælde nyde godt af den slags træning. 6. Har du overvejet at få den klippet? Vi har alle sammen på den ene eller anden måde stiftet bekendtskab med det barn, der har eksperimenteret med at klippe sit eget hår. Det ser sjovt ud, men de kunne godt bruge en tur til frisøren. 7. Har du prøvet burtræning? For hunde er burtræning en god ting. De får et sikkert sted, de kan trække sig tilbage til, og hvor de føler mindre angst og stress. Nogle gange kunne burtræning også være brugbart til børn. Hvis de var kede af det eller sure, kunne de blot smutte over i buret og tage en timeout. 8. Husk at opdatere mikrochippen Ansvarlige hundeforældre sikrer sig, at hunden har et halsbånd og er blevet chippet – for skulle den stikke af, vil vi gerne have den bragt tilbage så hurtigt som muligt. Kunne man anvende den slags teknologi til børn ligeså? De bliver ikke holdt i snor, og de farer nemt vild.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet