Vi mødte en af vores hundevenner med sin mor. Med sig havde hun en ny lille hund – en hvalp på fem måneder. Jeg spurgte nysgerrigt, om hun mon havde fået en ny hund, men hun fortalte, at hunden kom fra Portugal og var i pleje, indtil den rigtige familie dukkede op. Han hedder Pouletta og var opkaldt efter en berømt fodboldspiller.
Den lille fyr var blev indleveret til internatet, da han var bare to måneder gammel sammen med sine tre søskende og mor i en papkasse.
Jeg bukker mig ned, for at sige ”hej” og vupti springer han op i mine arme og kysser mig.
Hun spørger, om jeg ikke skal have en ny hund?
Jeg mistede min græske gadehund seks måneder tidligere til kræft i leveren og havde besluttet mig for ikke at anskaffe mig en ny, men istedet nyde livet med Rufus.
Mine tanker var dog konstant hos den lille vovse, der havde kysset mig og vist mig tillid og kærlighed.
Vi mødtes de følgende dage, og han var bare så skøn og sprang mig glad i møde. Jeg havde besluttet mig. Han måtte altså blive min. Jeg var forelsket.
Jeg skrev til foreningen og blev godkendt efter en lang snak.
Derefter hentede jeg ham den 19. juni 2016.
Læs også: Når verden ramler sammen, og fremmede bliver venner
Da jeg åbnede hans pas, stod der, at han var født den 12. januar 2016, hvilket var samme dag, som jeg tog afsked med min græske gadeprinsesse. Jeg husker, at jeg tænkte, at det måtte være skæbnen.
Han havde aldrig boet i et hjem, da han kom direkte fra internatet i Portugal, så alt skulle læres: Lydighed, renlig, og at man ikke måtte sidde på sofabordet.
Olly kaldte jeg ham
Fuld af pep og spilopper, var han og også en virkelig dejlig lille dreng.
Jeg fandt hurtig ud af, at han var rigtig god til at løbe. Han var meget adræt og havde masser af energi, der skulle brændes af. Typisk for ham, for han var et podengo-mix. Podengo er en spansk jagthund med speciale i at fange kaniner, så det med at rører sig, lå meget naturligt til ham. Da han fyldte et år, begyndte jeg så at løbetræne med ham.
Jeg spurgte min dyrlæge til råds, inden jeg gik i gang for at få klarhed på, hvor meget han kunne tåle at løbe. Hun tjekkede ham igennem og sagde ok for det, og så var det bare at gå i gang. Vi startede langsomt op med 3 km, men efterhånden øgede vi distancen, så han i dag kan løbe 5 – 6 km i et stræk.
Vi løber sammen to gange om ugen. Han nyder det rigtig meget, og det samme gør jeg. Vi har på den måde fået et helt specielt bånd. Han ved, at når jeg tager løbeskoene frem, så skal vi afsted, og så står han glad og klar ved hoveddøren.
Inden vi går i gang, skal han lige tisse af og snuse lidt, og så løber vi i Fælledparken, på Kastellet og i gaderne på Østerbro.
Vi elsker det, og Olly – han er en dejlig glad og harmonisk hund.
Olly og Betina
HPM Dirty Paws har oprettet et løb på 5 km for dig og din hund, som løber af stablen i august og september.
__________
Om podengo portugues
Racen hører til spidshundene i gruppe 5 og tæller som én af de primitive racer, hvilket bl.a. omfatter dingo, basenji, cirneco del etna, pharao og podenco ibicenco.
Den er født til at jage i flok og bruges til kaninjagt i sit hjemland Portugal. den er livlig, kvik og robust. De er venlige og imødekommende i familien, hvor de ofte knytter sig mest til en bestemt person. Over for fremmede er de noget reserverede, men de omgås generelt let andre hunde. De minder af væsen om terrier og gravhunde, og de kan derfor være svære at kalde til sig, når først de får fært af vildtet.
Pelsen findes i to varianter: en korthåret og en ruhåret. Begge holdes let i dagligdagen, hvis blot de børstes igennem med jævne mellemrum.
Podengoen kommer i tre størrelse: stor, mellem og lille. Højden svinger derfor fra 20-70 cm, og vægten svinger fra 4-30 kg.
Læs mere om racen på Myndeklubbens hjemmeside.
TVSYD har fået lange svar fra New Hope Denmark. Ændrer svarene din mening om New Hope Denmark
TVSyd har den seneste tid sat fokus på New Hope Denmark, og hvordan man her tager portugisiske gadehunde af tvivlsom karakter til Danmark. DKK’s adfærdskonsulent advarer mod at købe hund hos foreningen
Vi har modtaget en efterlysning på hunden Ultra
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse