Ny ordning skal ISO–certificere dyrlæger

30-10-2011 09:38, af Tine Luther
Der arbejdes pt. på at ISO–certificere en række dyreklinikker og –hospitaler. De første forventes at være certificeret til foråret.
Copyright Ridehesten.com
32 danske dyreklinikker og dyrehospitaler er i gang med at blive ISO-9001 certificeret. Ordningen er helt ny, og de første certificeringer forventes at være på plads til foråret. På mandag får Familiedyrlægerne i Hobro som de første i ordningen besøg af lead-auditør Johanne Østerbye fra ISO-DYRLÆGENS hovedkontor og af en fagspecialist. (Foto: Familiedyrlægerne)

At være godkendt ISO-Dyrlæge betyder, at der er opfyldt en række obligatoriske krav til faglighed, sikkerhed og dokumentation. Dette vil i sidste ende være en sikkerhed for kunderne, som kan regne med kvalitetssikring af det arbejde, som dyrlægen og de øvrige ansatte på et dyrehospital udfører. Man er således sikker på, at undersøgelse, diagnosticering af sygdom og behandling er udført efter kvalitetssikrede procedurer, og der samtidig er dokumentation herfor. Denne ordning er en frivillig ordning, som man selv tilslutter sig. ISO-Dyrlægen er dyrlægebranchens egen ISO-9001 certificering, som ud over at opfylde ISO-9001 kravene også indeholder obligatoriske faglige krav. Sektion Hund, Kat og Smådyr under Den Danske Dyrlægeforening har taget initiativ til certificeringsordningen. Pt. er 32 dyreklinikker og dyrehospitaler i gang med certificeringen, og de forventes at være godkendte i foråret 2012. Klinikker og hospitaler tjekkes dels af Johanne Østerbye fra ISO-DYRLÆGENS hovedkontor og af en fagspecialist – og dels af en ekstern instans, nemlig norske Veritas. Sige hvad man gør - gøre hvad man siger Mandag d. 31.10 får Familiedyrlægerne i Hobro som første hospital aflagt et indeledende ISO-besøg. Ved dette første besøg vil der blive set på, om hospitalet har styr på arbejdsgange, om personale har de rette kompetencer til at udføre deres job betryggende, om alt apparatur mv. bliver efterset og kontrolleret regelmæssigt, så man er sikker på at det virker, som det skal, giver de korrekte resultater osv.. Samtidig vil dyrlægernes journaler bliver screenet for at sikre, at jobbet udføres efter de retningslinjer, som er gældende, for derved at sikre en grundig og faglig korrekt undersøgelse og behandling af patienterne. Målet hermed er en kvalitetssikring og en løbende forbedring af kvaliteten af det arbejde, som udføres på dyrehospitalet. Formålet er at kvalitetssikre, sige hvad man gør, og gøre som man siger... Se mere om ”ISO–DYRLÆGEN” via linket under billedet til højre.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Støt borgerforslag om forbud mod nikotinposer og snus

19-11-2024 11:52, af Cecilie Friis Amstrup

Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dramatisk eftersøgning af hunden Dolph

18-11-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.

Farvel til Kathe Winther – en pionér inden for hundeverdenen

15-11-2024 08:02, af Cecilie Friis Amstrup

I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.

Fra kæmpe hundehold i Israel til dansk racevinder

20-11-2024 11:28, af Cecilie Friis Amstrup

Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Herning: Naya er dagens bedste juniorhandler

10-11-2024 16:24, af Cecilie Friis Amstrup

Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.