Nu starter højsæson for kennelhoste

12-12-2022 11:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vinterens kolde vejr er ofte opskriften på snot og snue, men det er ikke kun mennesker, som er ekstra udsatte for sygdom den kommende tid. Lige nu hærger den smitsomme hundesygdom, kennelhoste, nemlig flere steder i landet, og derfor er der god grund til at være særlig opmærksom på sin hund, lyder det fra dyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

De kolde vintermåneder står for døren, hvor luftvejsinfektioner som forkølelse, ondt i halsen og influenza trives allerbedst. Men det er ikke kun hos mennesker, at vinteren kan være ekstra hård. Det gør sig også gældende for vores firbenede venner, som i højere grad bliver ramt af den smitsomme hundesygdom, kennelhoste, når vejret er koldt og fugtigt. Sådan lyder det fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura, der hvert år oplever flere sygdomstilfælde med kennelhoste:

– Kennelhoste er en infektion i hundens luftveje, der er yderst smitsom, da den smitter fra hund til hund gennem luften – også selv om de ikke befinder sig særligt tæt på hinanden. Derfor bør hundeejere også være ekstra opmærksomme, hvis man har været i en hundeskov, til udstilling, kennel eller andre steder, hvor mange hunde er samlet på en gang, forklarer Hanne Friis, som er chefdyrlæge hos AniCura Dyrehospitaler i Danmark, og fortsætter:

– I den forbindelse er det især værd at bemærke, hvis hunden efterfølgende bliver ramt af voldsomme hosteanfald, løbende øjne og næse eller nedsat appetit, der alle kan være symptomer på kennelhoste. I nogle tilfælde kan hosteanfaldene være så voldsomme, at hunden hoster, indtil den kaster op. Men selv om sygdommen

 

Hvis din hund bliver smittet

– Har din hund været tæt på smitte med kennelhoste, eller er den begyndt at udvise en eller flere symptomer på sygdommen, er det vigtigt at isolere den fra andre hunde, så smittekæden bliver stoppet. Husk også at tage kontakt til din dyrlæge, lyder det fra Hanne Friis:

– En dyrlæge kan hjælpe med at stille diagnosen for kennelhoste, men desværre er der ingen medicinsk behandling, som kan fremskynde forløbet, da sygdommen primært er forårsaget af virus. Derfor er det bedste, man kan gøre at sørge for, at hunden får en masse ro og ikke bliver fysisk belastet af længere gåture, som kan gøre hosten værre. Derudover er det en god idé at holde øje med eventuel feber eller forværring af symptomer, da det kan være tegn på en sekundær lungebetændelse, som kræver, at hunden bliver tilset af en dyrlæge, forklarer Hanne Friis og fortsætter:

– Til trods for at vi ikke kan behandle hunden, når smitten med kennelhoste først har fundet sted, er det muligt at forebygge sygdommen gennem en årlig vaccine. Derfor er vores klare anbefalinger også at vaccinere hunde, der ofte er sammen med andre hunde, da det kan være med til, at hunden undgår smitte eller får et mildere sygdomsforløb.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.