Nu starter højsæson for kennelhoste

12-12-2022 11:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vinterens kolde vejr er ofte opskriften på snot og snue, men det er ikke kun mennesker, som er ekstra udsatte for sygdom den kommende tid. Lige nu hærger den smitsomme hundesygdom, kennelhoste, nemlig flere steder i landet, og derfor er der god grund til at være særlig opmærksom på sin hund, lyder det fra dyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

De kolde vintermåneder står for døren, hvor luftvejsinfektioner som forkølelse, ondt i halsen og influenza trives allerbedst. Men det er ikke kun hos mennesker, at vinteren kan være ekstra hård. Det gør sig også gældende for vores firbenede venner, som i højere grad bliver ramt af den smitsomme hundesygdom, kennelhoste, når vejret er koldt og fugtigt. Sådan lyder det fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura, der hvert år oplever flere sygdomstilfælde med kennelhoste:

– Kennelhoste er en infektion i hundens luftveje, der er yderst smitsom, da den smitter fra hund til hund gennem luften – også selv om de ikke befinder sig særligt tæt på hinanden. Derfor bør hundeejere også være ekstra opmærksomme, hvis man har været i en hundeskov, til udstilling, kennel eller andre steder, hvor mange hunde er samlet på en gang, forklarer Hanne Friis, som er chefdyrlæge hos AniCura Dyrehospitaler i Danmark, og fortsætter:

– I den forbindelse er det især værd at bemærke, hvis hunden efterfølgende bliver ramt af voldsomme hosteanfald, løbende øjne og næse eller nedsat appetit, der alle kan være symptomer på kennelhoste. I nogle tilfælde kan hosteanfaldene være så voldsomme, at hunden hoster, indtil den kaster op. Men selv om sygdommen

 

Hvis din hund bliver smittet

– Har din hund været tæt på smitte med kennelhoste, eller er den begyndt at udvise en eller flere symptomer på sygdommen, er det vigtigt at isolere den fra andre hunde, så smittekæden bliver stoppet. Husk også at tage kontakt til din dyrlæge, lyder det fra Hanne Friis:

– En dyrlæge kan hjælpe med at stille diagnosen for kennelhoste, men desværre er der ingen medicinsk behandling, som kan fremskynde forløbet, da sygdommen primært er forårsaget af virus. Derfor er det bedste, man kan gøre at sørge for, at hunden får en masse ro og ikke bliver fysisk belastet af længere gåture, som kan gøre hosten værre. Derudover er det en god idé at holde øje med eventuel feber eller forværring af symptomer, da det kan være tegn på en sekundær lungebetændelse, som kræver, at hunden bliver tilset af en dyrlæge, forklarer Hanne Friis og fortsætter:

– Til trods for at vi ikke kan behandle hunden, når smitten med kennelhoste først har fundet sted, er det muligt at forebygge sygdommen gennem en årlig vaccine. Derfor er vores klare anbefalinger også at vaccinere hunde, der ofte er sammen med andre hunde, da det kan være med til, at hunden undgår smitte eller får et mildere sygdomsforløb.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund