Michael Allerup Nielsen: Brug samaritterne

14-11-2021 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstiller og opdrætter Michael Allerup Nielsen kom fredag til skade ved hundeudstillingen i Herning. Alligevel ventede han til lørdag med at opsøge samaritterne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

– Jeg har jo altid godt vidst, de var der, men jeg har aldrig selv tænkt på at bruge dem.

Sådan fortæller Michael Allerup Nielsen om sit syn på samaritterne på Dansk Kennel Klubs udstillinger. I denne weekend har han dog ændret dette syn drastisk.

– Da jeg skulle løbe ind i store ring i fredags, sagde det bare slam i højre side af mit knæ, da jeg startede indløbet. Det betød, at jeg måtte fortsætte turen i Store Ring sådan lidt småhaltende, fortæller han.

Da han vågnede lørdag, var smerterne blevet kraftigere, og han havde svært ved at bruge benet. Han kunne mærke, at det ville være umuligt for ham at udstille sine hunde lørdag og fik derfor en anden til at gøre det.

– Jeg møder så en DKK-medarbejder, som siger, at jeg da skal gå over til samaritterne, så de kan se på knæet, men det mener jeg slet ikke er nødvendigt. Skæbnen vil så, at samaritterne faktisk kommer forbi. De får hele historien, og så kommer jeg med over til dem alligevel, siger han og fortsætter:

– Jeg fik at vide, at jeg skulle have haft noget is på knæet lige efter, det var sket, og det havde de selvfølgelig ret i. Jeg oplever samaritterne som supersøde, venlige og dygtige.

Samaritterne undersøger knæet og fortæller Michael, at han skal ringe til lægevagten. Det gjorde han, og lægevagten bad ham tage på skadestuen med knæet.

– Jeg tog så på skadestuen i går aftes, for jeg skulle jo lige have hele hundeudstillingen med, konstaterer Michael Allerup Nielsen.

På skadestuen konstaterede lægen, at Michael formentlig har fået en revne i menisken. Derfor skal han holde benet i nogenlunde ro i otte dage, og faktisk kan der gå op til tre måneder, før knæet er raskt igen.

– Jeg skal ikke sidde stille i sofaen med knæet, men jeg skal holde det lidt i ro. Gør jeg noget, som får det ril at gøre ondt i knæet, har jeg gjort noget forkert, fortæller han.

Netop her søndag formiddag har han faktisk lidt ondt i knæet, for han skulle jo selvfølgelig lige prøve at løbe lidt i ringen med sine porcelainehunde.

– Ja det skulle jeg så ikke have gjort. Jeg skulle egentlig også i Store Ring i eftermiddag, men det gør jeg ikke. Der har jeg fået en anden til at tage hunden, siger han.

Med denne historie vil Michael Allerup Nielsen gerne sende en stor ros ud til samaritterne, og huske alle på, at samaritterne er der, og at man skal huske at gøre brug af dem, hvis uheldet er ude. 

Med en dum knæskade kunne man godt tro, at Michael ville være en smule bitter på denne udstillingsweekend, men det er på ingen måde tilfældet.

– Jeg bliver nødt til lige at sige, at denne udstilling simpelthen er så velorganiseret. Her er ordentligt, rent, plads og styr på tingene. DKK har simpelthen bare styr på det. Stor ros til dem, lyder det fra den uheldige opdrætter.  

 

Du finder samaritterne på gangen ved hal F og E

Læs også

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

VM i Dogdance til Danmark

05-12-2019 12:08, af Emmy Marie Simonsen

Når Dansk Kennel Klub i maj 2023 byder hundeejere fra hele verden velkommen til European Dog Show, så vil også den internationale dog dancing elite valfarte til Herning for at tage del i festlighederne. Det er nemlig afgjort, at Danmark skal være værtsland for verdensmesterskaberne i dog dancing 2023

Årets politihund 2013

02-11-2013 21:35, af Tine Luther
Årets politihund blev i dag kåret i forbindelse med Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning.

Ludvig er årets racevinder for tredje gang

12-11-2022 11:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde har det bare i sig. Den danske spids ludvig må siges at være en af dem

Best in Show

06-11-2010 19:13, af Tine Luther
Saluki blev dagens vinder af Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Sidste tilmelding til Winter Wonder Show i Herning

13-10-2023 12:22, af Anne Cecilie Sohl

Årets sidste store hundeudstilling, Winter Wonder Show, finder sted den 11. - 12. november 2023 i Messecenter Herning. På mandag er der sidste frist for at tilmelde sig.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.