Michael Allerup Nielsen: Brug samaritterne

14-11-2021 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstiller og opdrætter Michael Allerup Nielsen kom fredag til skade ved hundeudstillingen i Herning. Alligevel ventede han til lørdag med at opsøge samaritterne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

– Jeg har jo altid godt vidst, de var der, men jeg har aldrig selv tænkt på at bruge dem.

Sådan fortæller Michael Allerup Nielsen om sit syn på samaritterne på Dansk Kennel Klubs udstillinger. I denne weekend har han dog ændret dette syn drastisk.

– Da jeg skulle løbe ind i store ring i fredags, sagde det bare slam i højre side af mit knæ, da jeg startede indløbet. Det betød, at jeg måtte fortsætte turen i Store Ring sådan lidt småhaltende, fortæller han.

Da han vågnede lørdag, var smerterne blevet kraftigere, og han havde svært ved at bruge benet. Han kunne mærke, at det ville være umuligt for ham at udstille sine hunde lørdag og fik derfor en anden til at gøre det.

– Jeg møder så en DKK-medarbejder, som siger, at jeg da skal gå over til samaritterne, så de kan se på knæet, men det mener jeg slet ikke er nødvendigt. Skæbnen vil så, at samaritterne faktisk kommer forbi. De får hele historien, og så kommer jeg med over til dem alligevel, siger han og fortsætter:

– Jeg fik at vide, at jeg skulle have haft noget is på knæet lige efter, det var sket, og det havde de selvfølgelig ret i. Jeg oplever samaritterne som supersøde, venlige og dygtige.

Samaritterne undersøger knæet og fortæller Michael, at han skal ringe til lægevagten. Det gjorde han, og lægevagten bad ham tage på skadestuen med knæet.

– Jeg tog så på skadestuen i går aftes, for jeg skulle jo lige have hele hundeudstillingen med, konstaterer Michael Allerup Nielsen.

På skadestuen konstaterede lægen, at Michael formentlig har fået en revne i menisken. Derfor skal han holde benet i nogenlunde ro i otte dage, og faktisk kan der gå op til tre måneder, før knæet er raskt igen.

– Jeg skal ikke sidde stille i sofaen med knæet, men jeg skal holde det lidt i ro. Gør jeg noget, som får det ril at gøre ondt i knæet, har jeg gjort noget forkert, fortæller han.

Netop her søndag formiddag har han faktisk lidt ondt i knæet, for han skulle jo selvfølgelig lige prøve at løbe lidt i ringen med sine porcelainehunde.

– Ja det skulle jeg så ikke have gjort. Jeg skulle egentlig også i Store Ring i eftermiddag, men det gør jeg ikke. Der har jeg fået en anden til at tage hunden, siger han.

Med denne historie vil Michael Allerup Nielsen gerne sende en stor ros ud til samaritterne, og huske alle på, at samaritterne er der, og at man skal huske at gøre brug af dem, hvis uheldet er ude. 

Med en dum knæskade kunne man godt tro, at Michael ville være en smule bitter på denne udstillingsweekend, men det er på ingen måde tilfældet.

– Jeg bliver nødt til lige at sige, at denne udstilling simpelthen er så velorganiseret. Her er ordentligt, rent, plads og styr på tingene. DKK har simpelthen bare styr på det. Stor ros til dem, lyder det fra den uheldige opdrætter.  

 

Du finder samaritterne på gangen ved hal F og E

Læs også

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Theo fandt forsvunden plejehjemsbeboer og blev Årets Politihund 2017

16-11-2017 15:56, af Marie Helene Rigård Rohleder

Årets Politihund blev hædret til udstillingen i Herning. Theo vandt, fordi han snusede sig frem til en 89-årig dement plejehjemsbeboer, der var forsvundet fra sit hjem

Tre hunde skal aflives - bed bl.a. rådyr

02-05-2013 11:28, af Tine Luther
Tre store hunde, der gentagne gang har strejfet og hærget i Herning-området, skal nu aflives.

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Gratis fotografering af årets DKK-racevindere

31-10-2017 15:27, af Marie Helene Rigård Rohleder
Foto|

Alle årets DKK-racevindere 2017 har mulighed for at få offentliggjort et billede i DKK's racevinderkavalkade. Har du en racevinder, kan du få den fotograferet gratis på Wiegaardens stand på DKK's udstilling i Herning denne weekend 

Er du klar til årets store hundefest?

31-10-2018 14:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend afvikles årets sidste hundeudstilling, organiseret af Dansk Kennel Klub. Næsten 8.000 hunde fordelt over 264 forskellige racer vil lægge vejen forbi Messecenter Hernings store haller over weekenden. Her vil der altså være rig mulighed for at opleve alt fra stor til lille, fra jagthund til selskabshund, eller fra kort til lang pels. Det bliver kort sagt en sand hundefest med pomp og pragt

6.600 dyster i Herning

03-11-2011 08:07, af Tine Luther
I weekenden den 5.-6. nov. møder 6.600 hunde i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.