Engang for mange år siden blev nogle ulve tæmmet af mennesket. Disse ulve udviklede sig, og blev langsomt til de hunde, vi kender og elsker i dag.
Det har længe været uklart, hvornår mennesket begyndte at tage ulve til sig. Forskere har ved hjælp af diverse metoder fundet frem til, at det skulle være sket for alt fra 15.000 til 30.000 år siden. Nu peger ny forskning på, at det sidste tal kan være det mest korrekte. Det skriver phys.org.
Forskere har nemlig undersøgt kranier fra et 28.500 år gammelt fossil, som er fundet i Tjekkiet, og måske kan der være tale om nogle af de allerførste tæmmede hunde.
Det viser sig nemlig, at tandsliddet på disse kranier er anderledes end det, man ellers har fundet på ulve, og forskerne mener, at det kan skyldes, at disse har fået en anden kost end andre ulve.
Derfor mener dr, at kranierne kan stamme fra ulve, som mennesker har taget til sig og fodret.
Men der kan dog også være en anden årsag til det anderledes slid.
Forskerne mener nemlig, at tandsliddet kan være udtryk for, at en ulveflok har været udsat for konkurrence eller forandringer i deres naturlige miljø.
Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier.
En varm og videnskabelig fortælling om hundens og menneskets venskab har taget læserne med storm og modtaget seks stjerner fra HUNDENs redaktør, Karina Green Damsgaard
TV-vært Puk Elgård og evolutionsbiolog Anders Kofoed har sammen skrevet en ny bog, som dykker ned i den fascinerende relation mellem mennesker og hunde
En landmand fandt en svag giraf, der kom hen til et dyrecenter. Nu er giraffen blevet gode venner med stedets hund
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?