I sidste uge mistede en familie i Anbæk ved Hammel i sidste uge der knap to år gamle labrador. Hunden var sluppet ud af familiens have om aftenen ved ti-tiden, og det lykkedes ikke at finde den trods intens søgen. Først næste dag fik familien vished om, hvad der var sket med deres hund. Den var blevet påkørt og lå i græsset i vejsiden. Der var ingen åbne sår at se på hunden – den lå blot med græs ud af munden og er formentlig død af indre kvæstelser. Eftersom den havde græs i munden, er det sandsynligt, at hunden ikke er død ved påkørslen – men at den har ligget og lidt, inden den døde. Hundens ejer, Ina Larsen, bebrejder ikke bilisten uheldet – men hun er forfærdet over, at vedkommende ikke har anmeldt påkørslen. Flere numre at ringe på Påkører man et dyr, har man ifølge færdselslovens §9 pligt til at standse og hjælpe samt kontakte ejerne. Hvis man påkører et dyr, kan man ringe til Dyrenes Beskyttelse på 1812, som hjælper nødstedte dyr. Man kan også ringe til politiet på 114. Når der er tale om påkørsel at netop en hund, er man ifølge hundeloven faktisk forpligtet til at ringe til politiet. Se mere om sagen via linket under billedet til højre. Kilde: soenderborg.lokalavisen.dk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?