En af landets ældste dyreværnsforeninger, Dyreværnet, har behov for hjælp. Hver dag tikker der mellem tre og fem anmeldelser ind om dyr i nød, og behovet for at rykke ud og besigtige alle disse anmeldelser er ofte meget akut. Men Dyreværnet har kun én dyreambulance. Derfor har Maxi Zoo besluttet at etablere en landsdækkende indsamling, så Dyreværnet får en ekstra dyreambulance til rådighed. Landsdækkende indsamling I løbet af september og oktober måned opstiller Maxi Zoo mini-dyreambulancer i samtlige butikker, så alle dyrevenner kan bidrage til det gode formål. Indsamlingen går i gang søndag den 1. september med en landsdækkende donationsdag, hvor alle dyrevenner inviteres til at komme forbi og bidrage og få en festlig dag med masser af aktiviteter i butikkerne. Der vil desuden være godbidder til alle firbenede gæster, guf til børnene samt 20 kr. gavekort til alle, der donerer på dagen – uanset donationens størrelse. ”Der er intet, vi ønsker os mere” En ny ambulance til Dyreværnet koster ca. 200.000 kr. Maxi Zoo donerer 50.000 kr. og håber inderligt på at kunne indsamle det resterende beløb via denne landsdækkende kampagne og diverse andre aktiviteter. ”Der er intet, vi ønsker os mere end en dyreambulance, så vi kan redde endnu flere dyr”, fortæller Signe Sehested Lund, direktør hos Dyreværnet. ”Vi behandler misrøgtsager over hele landet, og desværre ser vi en markant stigning i antallet af anmeldelser. Men vi kan kun behandle én sag ad gangen – for vi har kun én ambulance! Så at kunne erhverve endnu en dyreambulance vil betyde meget for Dyreværnet, men endnu mere for alle de dyr, som vi kan redde med et ekstra køretøj”. Støt via mobilen Har man ikke tid til at kigge forbi Maxi Zoo, kan der doneres 100 kr. via sms – ved at skrive MAXI til 1241. Det koster 100 kr. + alm. sms-takst.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?