The Open European Heelwork To Music and Freestyle Championships (OEC) tegner til at blive en stor begivenhed. Ca. 80 ekvipager fra 13 forskellige lande mødes i Sorø Hallen og kæmper om titlen Winner of the Open European Championship 2011 individuelt og for hold. Det danske landshold består ved denne konkurrence af et miks af meget erfarne ekvipager og også en del landsholdsdebutanter. Fra dansk side mener man, at der stilles et rigtig stærkt hold, der kan opnå topplaceringer. Mange vidt forskellige racer deltager At Heelwork To Music og Freestyle er for hunde af alle racer og størrelser, vil kunne opleves ved dette års OEC. Blandt deltagerne er en dobermann fra USA, en mops fra Sverige, en ruhåret gravhund fra Danmark, en cairn terrier fra Tyskland, en schnauzer fra Rusland, en bearded collie fra England, en corgi fra Finland og mange flere racer og også blandingshunde. Deltagerne er udvalgt af deres respektive kennelklubber eller freestyle-organisationer, fordi de er de bedste i deres land inden for den disciplin, de er tilmeldt. Program Der vil blive konkurreret i to discipliner. Lørdag står den på Heelwork To Music, hvor hunden hele tiden skal arbejde tæt på handleren i ti nøje beskrevne heelwork-positioner. De indledende runder og holdkonkurrencen afholdes om formiddagen, og om eftermiddagen vil den individuelle finale blive afgjort. Søndag er der freestyle på programmet – der kan man forvente fantasifulde tricks, høje spring og distancearbejde. Også her er der holdkonkurrencer om formiddagen og finale om eftermiddagen. Fri entre. Åbent fra kl. 8 til ca. 16. Kun tilmeldte hunde har adgang til hallen Adresse: Sorø Hallen, Ringstedvej 20, 4180 Sorø. Se mere om mesterskabet via linket under billedet til højre. / Emmy Simonsen
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet