Kastration kræver en grundig overvejelse. Nogle hunde ændrer adfærd, tager på i vægt eller får en kedeligere pels. Og når først hunden er kastreret, er der ingen vej tilbage. Så inden man beslutter at lade sin hanhund kastrere, kan det være en god idé at afprøve kemisk kastration - f.eks. med det nye medicinpræparat Suprelorin. Det gør det muligt at teste, hvordan hunden reagerer på kastrationen, og så er der stadig mulighed for på et senere tidspunkt at avle på sin hund. Det veterinærmedicinske firma Virbac Danmark A/S står bag Suprelorin, og der kan vælges mellem et implantat, der holder kastrationen i enten 6 eller 12 måneder. Med et enkelt stik i nakken foretager dyrlægen kastrationen af hunden. Medicinen frigiver en substans, som blokerer produktionen af kønshormonet testosteron i en periode, og som har samme effekt som en kirurgisk kastration. Selve injektionen er at sammenligne med en vaccination eller en chipmærkning og foretages uden bedøvelse. Implantatet nedbrydes langsomt, og effekten forsvinder, hvorefter hunden opnår sit normale testosteronniveau igen. Det tager flere uger, inden hunden ikke længere er befrugtningsdygtig efter en kemisk kastration. Når virkningen er ved at ophøre, kan man opretholde effekten af den kemiske kastration ved at fortsætte behandlingen. Bivirkningerne er få. Kastration med Suprelorin kan give hævelse på det sted, hvor implantatet er injiceret i op til 14 dage. Suprelorin er receptpligtig. For mere information om produktet - spørg din dyrlæge.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.