Svaret på spørgsmålet ”keder min hund sig?” kan være svært at svare på, men der findes flere adfærdsmønstre at holde øje med, hvis du har mistanke om, at din hund keder sig. En god indikation på, at din hund keder sig, eller er understimuleret er, at du ikke kommer tilbage til det samme hus om aftenen, som du forlod om morgenen. En hund der keder sig har tendens til at blive destruktiv; tygger i gardiner, flår gulvtæppet i stykker eller bider i sko. Ikke for at straffe dig. Du tror måske, at hunden udviser denne adfærd for at straffe dig – men det er faktisk aldrig tilfældet. Hunde bliver dog ekstremt frustrerede uden den fornødne fysiske eller psykiske stimulans. En hund der keder sig er ofte en hund, der får for lidt motion. En anden ledetråd på at din hund keder sig er, hvis den følger dig som en skygge, som om den hungrer efter opmærksomhed, når du langt om længe kommer hjem. Hvis din hund bare ligger, uden at reagere på sit navn og har mistet alt interesse i sit yndlingslegetøj, kan det betyde at den har lukket ned, og simpelthen har opgivet at få opmærksomhed eller stimulans (sådan adfærd kan også have medicinske årsager. Snak derfor med din dyrlæge). Arbejde kontra hunden Den triste realitet er, at de fleste af os har lange arbejdsdage der gør, at vi ikke kan bruge flere timer ad gangen sammen med vores hund. Men når tiden så er til det, så sørg for at det er kvalitetstid, I tilbringer sammen. Gå med hunden om morgenen, tag en tur i parken og kast den bold så mange gange den orker. Løb en tur om aftenen med den, eller tag på lange gåture i weekenden. Find tid i kalenderen til hvad end din hund elsker at lave. OG! Husk ikke at lave en scene, hver gang du går eller kommer hjem. Et langt, dramatisk farvel vil kun gøre hunden mere ked af det. Det samme gælder når du kommer hjem fra arbejde. Sig hej til hunden på en rolig og afstemt facon, så du ikke opildner din hund til at hoppe op ad dig af bare glæde og iver. Prøv at etablere en afskeds- og velkomstrutine, som din hund bliver vant til. Når den ser, at du er rolig, vil den være det samme. En ting til: Kedsomhed skal ikke sammenlignes med separationsangst, der er en meget alvorlig tilstand, hvor din hund er meget stresset eller panisk i dit fravær. Få professionel hjælp, hvis du tror din hund lider af separationsangst. Kilde: Dogtime.com
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.