Som bekendt er det ikke blot racen, man skal tage i betragtning i forhold til, hvilke hunde der kan være aggressive. En række andre faktorer spiller også ind – f.eks. ejerens alder, hundens træning, køn og oprindelse. Forskere fra universitet i Bristol, England, har lavet en spørgeskemaundersøgelse om aggression. Omkring 4000 hundeejere deltog i undersøgelsen. Nogle af undersøgelsens konklusioner var følgende: • Hunde ejet af unge under 25 år havde dobbelt så stor tendens til at være aggressive som hunde ejet af 40–årige eller ældre hundeejere. • Kastrerede hanhunde er dobbelt så ofte aggressive som steriliserede tæver. Der var ikke overbevisende tegn på, at kastrede hanhunde var mindre aggressive end intakte hanhunde. • Over for fremmede var de hunde, der har gået til hvalpetræning, mindre aggressive end de, der ikke har. • Træning bygget på straf medfører, at hundene er dobbelt så tilbøjelige til at blive aggressive over for fremmede – og hele tre gange mere overfor familien. • Hunde, der er købt hos hundehandlere, dyreinternater mv. har langt mere tendens til at blive aggressive end hunde købt hos en opdrætter. Kilde: Dyrefondet
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?