For at forebygge tandsten, tandkødsbetændelse, og i sidste ende, løse tænder, er det vigtigt at mindske mængden af plak, der sætter sig på hundens tænder – og plakken fjernes gennem mekanisk slitage. Denne slitage kan komme gennem tandbørstning, eller når hunden spiser.
Det har længe været en generel antagelse, at tørfoder er bedre for hundes tandhygiejne end vådfoder, da tørfoderet bør give et bedre slid på tænderne end de våde produkter – det virker logisk!
Marjorie L. Chandler peger dog på, at dette måske ikke er så ligetil, som man skulle tro, da der findes studier på området, der taler både for og imod. Nogle viser en positiv forskel ved brug af tørfoder, andre viser ingen forskel.
– Størrelsen, formen og konsistensen af foderpillen har betydning for hvor meget slid vi får, forklarer Marjorie L. Chandler.
Hun peger på, at der kan være problemer med tørfoderet, hvis det er så hårdt at foderpillen splintres, når hunden tygger på den. Gør den det, vil den mekaniske slitage ned langs tandens flader være relativ lille.
Der findes en række tørfoderprodukter på markedet, som burde være særligt effektive til at fjerne plak, og Marjorie L. Chandler pointerer, at der da også findes studier, der viser at denne type foderprodukter kan have en positiv effekt på hundenes mundhygiejne. Blandt andet viste et seks måneder langt studie, at et hold beagler, fodret på en tanddiæt, udviklede tredive procent mindre tandsten, end et tilsvarende hold, der fik et normalt foder til voksne hunde.
Marjorie L. Chandler påpeger dog, at ikke alle tanddiæter virker lige godt, og for at få en god effekt, kræver det altså at pillerne har en tilpas størrelse og den rette konsistens.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet