I alt ca. 1.000 hunde var i går søndag den 11. september at finde i Tivoli, som kun én gang årligt tillader menneskets bedste ven adgang. Temaet til dette års Hundens Dag var ”filmhunde”. Havens støj fra rutsjebaner og karuseller blev på dagen blandet med gøen, kommandoer og rosende røster. Samtidig var haven overstrøet med vandskåle, godbidder og andet hunde-materiel. I selskab med deres ejere havde hundene trodset det varme vejr, og indtog Tivoli, der var vært ved Hundens Dag. Hunde har længe været yderst populære på det store lærred. Fra begyndelsen af forrige århundrede, hvor schæferhunden Rin Tin Tin optrådte i mere end 25 film, til Lassie, Hutch og Beethoven, og videre til tegne- og animationsfilm som 101 Dalmatinere og Beverly Hills Chihuahua. Vi mennesker har altid portrætteret og hædret vores tro følgesvende, der har haft en enorm indvirkning på menneskets evolutionære succes. – Hunde har betydet rigtig meget for menneskets overlevelse gennem mange år, og for det er de blevet hyldet på mange måder. Lige fra hulemalerier til bronzestatuer og i nyere tid også film. Det er en af mange spændende måder, mennesket har dyrket og æret hunden på, og derfor var det naturligt for os, at dette tema måtte komme en dag,« siger adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub og konferencier Lise Lotte Christensen til BT. En stor forsamling Hundens Dag og båndet mellem de fire- og tobenede væsner blev dagen igennem fejret med flotte shows, foredrag om de mest kendte filmhunde og en hundeparade med over 100 forskellige tilmeldte racer. At hunde får lov til at sætte poterne i den københavnske forlystelsespark er ikke noget nyt fænomen. Allerede i 1895 inviterede haven til en hundeudstilling. I parkens tidlige år var det også lovligt at medbringe Trofast, Fido og King, men grundet en jævn klagestrøm fra parkens øvrige gæster, så ledelsen sig nødsaget til at forbyde hundes indgang for bestandigt. De sidste 25 år er der igen blevet lukket op for byens firbenede beboere, når Dansk Kennel Klub og Tivoli i fællesskab afholder en årlig festdag, og reglen ophæves i en kort periode. Kilde: BT.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Med en håndfuld godbidder og lidt fantasi kan du nemt forvandle haven til et sanseparadis, hvor din hund bliver stimuleret, får ro i kroppen og bruger hovedet på en sjov og meningsfuld måde
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet