Hunde skal hjælpe hørehandicappede

17-02-2014 08:52, af Anne Kristine Tollestrup
Den nye danske forening HØREHUNDE.DK, skal uddanne hunde til at hjælpe hørehandicappede med, at få lettere hverdag.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Vi kender dem allerede – servicehundene. Hunde der er speciel trænet til, at hjælpe deres ejer i en hverdag, der ellers er besværliggjort pga. et handicap som f.eks. blindhed eller svagtsyn. Men de færreste danskere kender til hørehundene, der ellers allerede er anerkendt flere steder i udlandet bl.a. England. Det vil den nye danske forening HØREHUNDE.DK – FOR MENNESKER MED HØRETAB, nu lave om på. Menneskerne bag HØREHUNDE.dk ved allerede hvor meget, en hørehund kan hjælpe mennesker med høretab. De er nemlig en gruppe af døve hundejere, som selv har oplevet, hvordan en hørehund gav dem en lettere hverdag. De er derfor nu i gang med at uddanne den første hørehund der, hvis alt går vel, vil være klar til at flytte ind ved en døv dame om 1 - 1 1/2 år. Større tryghed Ifølge foreningen er en hørehunds fornemmeste opgave: “at give den enkelte hundeejer et mere selvstændigt, trygt og aktivt liv, som indebærer en større livskvalitet, samt fysisk tilgængelighed i det offentlige rum.“ En hørehund kan bl.a. trænes i at reagere og gøre ejeren opmærksom i følgende situationer: - Når der kommer biler, cykler eller folk bagfra. - Når telefon eller dørklokke ringer. - Ved auditive signaler i hjemmet, f.eks. et ægge ur der ringer. - Når der tabes småting, som f.eks. nøgler, ure osv. Her trænes hunden til at samle genstanden op. - Ved lyd og råb, som f.eks. “Pas på”. Når en hørehund trænes, tages der udgangspunkt i den enkeltes behov, netop for at hunden skal bidrage med den rigtige hjælp, for at skabe den største tryghed for sin ejer. Kilde: Hundenyheder.dk/Hørehunde.dk

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.