Sundhedsstyrelsen anbefaler at voksne får minimum tredive minutters motion om dagen, men når vinteren nærmer sig, kan det være svært at komme ud. Her kommer hundene os til hjælp – et stort engelsk studie fra i år viser, at hundeejere kommer mere ud end andre, især når vejret er dårligt.
Forskerne bag undersøgelsen kiggede på motionsvanerne hos 25.000 voksne englændere i alderen fyrre til firs, og deres resultater viste en markant forskel på hundeejere og folk uden hund. Hundeejerne var væsentligt mere aktive end de andre.
Især på dage med dårligt vejr, bevægede hundeejerne sig meget mere. Faktisk trak de firbenede venner englænderne så meget ud, at hundeejerne var 20% mere aktive på dage med dårligt vejr, end dem uden hunde var, på dage med godt vejr. Ud over at hundeejere generelt var mere aktive, pegede studiet altså på, at når vejret blev dårligt, valgte folk uden hund stillesiddende aktiviteter frem for bevægelse, mens hundeejerne stadig kom ud på de daglige gåture.
Forskellen var så stor, at forskerne peger på, at det at have hund, kan fremme folks motionsniveau i en sådan grad, at det kan have helbredsmæssige fordele. Så når dagene bliver korte, og regnen siler ned, kan du formentlig takke din hund for at holde dig sund.
Kilder:
1) Fødevarestyrelsen (www.sst.dk)
2) Wu Y-T et al. Dog ownership supports the maintenance of physical activity during poor weather in older English adults: cross-sectional results from the EPIC Norfolk cohort. J Epidemiol Community Health, 2017; 0: 1-7.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Hvad gør man egentlig når lysten svigter? Lysten til at træne med sine hunde og lysten til at deltage til konkurrencer. Når man hele ens hundeejerliv har været aktiv træner og konkurrencehundefører, så er det som at miste en stor del af en identitet, når man ikke kan finde glæde i det mere – og hvad gør man så?
Tab af muskelmasse, også kaldet muskelatrofi, ses hvis hunden er mindre aktiv end den tidligere har været – men mister hunden muskelfylde kan det også være tegn på sygdom
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet