"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Copyright Ridehesten.com
Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS, opfordrer alle hundeejere til at komme ud og være aktive med deres bedste ven. Foto: Tails by Ragno

DIRTY PAWS startede i 2020 som et privat initiativ, men er siden efteråret 2023, blevet en forening som tæller ca. 20 lokalklubber og omkring 300 medlemmer. De tilbyder gå- og løbeture af lokale frivillige, som også hjælper nye i gang med den sport, som kaldes "canicross" (terrænløb med hund) eller "canihike" (powerwalk med hund).

— Canicross er en fantastisk sport for langt de fleste hunde, da det ikke kun giver motion, men også opbygger forholdet mellem hund og ejer. Mange har fortalt, at deres bånd til hunden er blevet styrket, og hundens selvtillid er blevet større. Desuden er det rigtig god socialisering for hundene, og vi oplever at mange hunde, som ellers har det svært med andre, føler sig trygge her. I en travl hverdag kan det også være rart, af og til at "slå to fluer med et smæk" og motionere både sig selv og hunden, fortæller klubbens formand Karoline S. Brinch.

I klubben er der plads til både begyndere og de mere øvede, og ud over de ugentlige fællesture er der mange andre aktiviteter, som medlemmerne kan deltage i. Der arrangeres fælles jule- og forårsløb hvor man mødes på tværs af lokalklubberne og ligeledes trænings-workshops, O-løb og andre sjove aktiviteter rundt om i klubberne. Klubbens eget nyhedsbrev "DIRTY PAWS posten" deler info fra trænerne og dyrlægen om sporten, hundens sundhed, træning mv., så medlemmerne bliver bedst muligt "klædt på" til træning.

— Vores to motto'er i klubben er "Better Together" og "Aktive hunde er lykkelige hunde", fordi vi gerne vil have flere aktive hunde og ejere, give folk flere gode oplevelser med deres hunde, og forebygge både overvægt og kedsomhed/ensomhed, som er to udbredte problemer hos danske hunde. Vi ved, at gode vaner bedst vedligeholdes sammen med andre: både ens hund og ens gode løbevenner. Det er bare nemmere at komme afsted, når andre står og venter. Og det er også skønt at se, hvordan medlemmerne lærer hinanden at kende - også mellem klubberne, hvor de sommetider besøger hinanden, når de er på ferie, udtaler Karoline.

Canicross er en sport, som har været i vækst de senere år, og hvor der tidligere kun fandtes én klub, Dansk Trækhundeklub, hvor man kunne dyrke de forskellige trækhundesportsgrene, så findes nu flere klubber rundt om i landet, som er samlet under det nye Dansk Canicross Forbund. Her er særligt fokus på canicross og cykling med hund. Via forbundet arrangeres også løb og danmarksmesterskaber - og medlemmer af forbundet har mulighed for at kvalificere sig til VM. I oktober var et landshold på 20 personer afsted til VM i Tyskland, heriblandt Karoline, som selv dyrker sporten på højt niveau.

— Men mindre kan også gøre det - det vigtigste for DIRTY PAWS klubben er, at få folk skal i gang og afsted. Uanset årstid, slutter klubbens formand af.

Har du lyst til at vide mere om klubben og komme i gang med canicross eller canihike, så besøg DIRTY PAWS side og virtuelle klubhus på Facebook. Her kan også findes links til lokalklubberne.

Læs også mere om det danske landshold der var afsted til VM i Tyskland i det næste nummer af HUNDEN. 

Copyright Ridehesten.com
DIRTY PAWS har lokalklubber landet over, og alle kan være med uanset løbeform og ambitioner. Foto: Tails by Ragno

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige