I 2009 begyndte Ellis Borchers mops So’fi at vakle på bagbenene, og en røntgenundersøgelse bekræftede de bange anelser om, at hun havde spondylose (sammenvoksede ryghvirvler, som trykker på nerverne til bagbenene). So’fi blev behandlet medicinsk og havde det fint et års tid. Så begyndte det at gå ned ad bakke, og for nogle måneder siden tilkaldte Ellis Borcher dyrlægen, så han kunne se So’fi på hjemmebane og vurdere, om det var tid til at sende hende til de evige jagtmarker. Dyrlægen tøvede – handicappet var stort, men ellers var So’fi i rigtig fin stand – ikke mindst mentalt. Så fik ”Ellis Opfinder” idéen om en kørestol. Dyrlægen trak på smilebåndet – men syntes egentlig det var en god idé. Ellis Borchers intention var blot at give So’fi en god tid de sidste par uger, hun formodede, hunden havde tilbage at leve i. Men nu er der gået flere måneder, og So’fi bliver friskere og stærkere hele tiden – og har mindre og mindre brug for kørestolen. Så af sted! Ellis Borcher købte en sækkevogn i aluminium og skilte den fuldstændig ad. Med en vinkelsliber blev stykkerne tilpasset og derpå samlet igen. ”Sædet” blev foret med skumgummi og plys og fastgjort til stellet med plastikstrips. Kørestolen vejer ca. to kg og kan trækkes af en kraft på blot 200 g. Den fastgøres til hunden med en almindelig hundesele. So’fi blev hurtigt glad for kørestolen. Hun søger hen til den og vil gerne ud på tur med den. Hun piler af sted med høj haleføring og har overskud til at hilse på alt og alle. Og hendes tilstand er i den grad forbedret i løbet af de ca. tre måneder, hun har haft stolen. Ellis Borcher har måttet revurderet sin formodning om, at So’fi kun ville leve et par uger! Se videoen af So'fi og hendes kørestol til højre. Hjælper gerne Hvis andre hundeejere har brug for en lignende kørestol, giver Ellis Borcher gerne råd med på vejen. Hun kan kontaktes på tlf. 55 54 63 45/31 22 24 54 eller ellis.borcher@holmegaard.mail.telia.com
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.