Egentlig har hunde ikke adgang til Ninewells Hospital i Dundee, Skotland. Det skyldes, at de kan sprede infektioner og andre sygdomme, men da Peter Robson lå for døden gjorde hospitalet en undtagelse.
Det var Peter Robsons familie, der fortalte hospitalet, at han ønskede at se sin hund Shep en sidste gang. Hunden, der er en border collie, har været Peter Robsons trøst og følgesvend, siden hans kone døde for otte år siden.
Peter Robsons barnebarn Ashley Stevens fortalte efter Robsons sidste møde med hunden, at hospitalspersonalet havde gjort en døende mand meget lykkelig.
Få timer efter hunden havde besøgt den døende Peter Robson, drog han sit sidste åndedrag og sov ind.
Barnebarnet Ashley Stevens har efterfølgende fortalt om oplevelsen.
– Han troede virkelig ikke, han skulle se sin hund igen. Det var så fantastisk at se dem sammen igen, og det var tydeligt, at Shep også var lykkelig over at se sin ejer igen, fortalte hun til BBC Scotland.
Et opslag på Facebook om hospitalets flotte gestus er efterfølgende blevet delt flere tusinde gange.
Se videoen af den rørende begivenhed herunder
En undersøgelse fra University of Liverpool viser, at antallet af hundebid, der har krævet behandling på hospital, er næsten tredoblet de sidste 20 år
Et samarbejde mellem Sveriges største hospital for smådyr og en visualiseringsvirksomhed giver helt nye muligheder for dyrlæger, ejere og studerende. Verdensnyhed bliver præsenteret på MyDOG
Frank Loklindt Sørensen er for tiden indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov med en psykose. Derhjemme har han god hjælp af sin servicehund. Den er dog ikke velkommen på hospitalet, skriver Aarhus Stiftstidende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste