Vinteren står for døren, hvilket for mange danskere er forbundet med hyggelige stunder indenfor. Men det er samtidig også en periode, hvor mange bliver ramt af sygdom, hvilket ikke kun gør sig gældende for mennesker. Også hunde er mere tilbøjelige til at blive syge i vintermånederne, og det er særligt hundesygdommen kennelhoste, som de ofte bliver smittet med.
Sådan lyder det fra Hanne Friis, chefdyrlæge hos AniCura Danmark, som hvert år oplever, at flere hunde bliver smittet med luftvejsinfektionen kennelhoste, som overføres mellem hunde, der har været i tæt kontakt med hinanden – som det ofte ses i kenneler. Dog er det ikke kun i kenneler, man bør være opmærksom på den smitsomme sygdom:
- Det er ikke kun i kenneler, at hunde bliver smittet. Det gør de for eksempel også i hundeskove, til udstillinger eller andre steder, hvor flere hundes samles. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvis din hund efterfølgende bliver ramt af tør hoste, som udvikler sig til hosteanfald, løbende øjne eller manglende appetit – disse tegn indikerer nemlig, at din hund kan være blevet smittet, pointerer Hanne Friis og fortsætter:
- Hvis din hund viser tegn på nogle af disse indikatorer, er det først og fremmest vigtigt at isolere hunden fra andre hunde for at forhindre yderligere smitte. Derudover skal din hund have ro og ikke blive fysisk overbelastet, da det kan forværre hosten. Skulle din hund udvikle feber, kan det være et tegn på en sekundær lungebetændelse, hvilket kræver, at hunden bliver tilset af en dyrlæge.
Forebyggelse af kennelhoste
Selv om kennelhoste er en trussel for alle hunderacer, kan blandt andet hvalpe og hunde med underliggende helbredsproblemer opleve mere alvorlige symptomer, da deres immunforsvar er mindre udviklet. Heldigvis kan hundeejere forbygge smitte med kennelhoste gennem vaccination:
- For dem, der ønsker at forebygge kennelhoste, tilbyder vi hos AniCura muligheden for en årlig vaccination. Det kan nemlig være utrolig generende, mens sygdommen står på, og derfor anbefaler vi, at hunde, som færdes i områder med mange hunde, benytter muligheden for vaccination. Derudover er det en god idé at undlade at din hund drikker af en fælles vandskål i eksempelvis en hundeskov, da smitten med kennelhoste spredes gennem dråber eller direkte kontakt, afslutter Hanne Friis.
Kilde: AniCura Danmark
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Simone Riisgaard Kristiansen tog sejren i lørdagens juniorhandlingfinale ved Winter Wonder Show i Herning og sikrer sig samtidig titlen som Årets Juniorhandler.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
I denne weekend den 9.-10. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka for alle hundeelskere og hundeinteresserede.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid!
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde