Den første Frynseklinik forlod Dyreværnets matrikel første gang den 10. april 2018 og hurtigt stod det klart, at én klinik ikke kunne dække behovet for dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr.
Til alt held donerede dyreelskeren Jørgen Andersen, der havde finansieret den første klinik til Dyreværnet, endnu en mobil dyreklinik, og vognparken blev dermed fordoblet.
Nu kommer Frynseklinikken så også til Bornholm.
Med en Frynseklinik, der dækker Sjælland, Bornholm, Lolland og Falster og én, som dækker Fyn og Jylland, er køretiden dermed mindsket med det resultat, at mere end dobbelt så mange danske kæledyr nu kan få hjælp.
Siden lanceringen har over 5.000 dyr – primært hunde – fået hjælp af de erfarne dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der bemander de to Frynseklinikker. Nu bliver det de Bornholmske snuder, der får gavn af den mobile klinik.
Frynseklinikken kommer til Rønne mandag d. 1. november og kan besøges
kl. 13 - 15. Klinikken tilser kæledyr på følgende adresse:
Værestedet
Fabriksvej 20
3770 Rønne
Frynseklinikken kommer til Allinge tirsdag den 2. november og kan besøges
kl. 9.30 - 11.30. Klinikken tilser kæledyr på følgende adresse:
Vestergade 1-3
3770 Allinge
Socialt udsatte borgere kan her møde op og få tilset deres kæledyr. Man betaler det, man kan, for dyrlægebesøget, mens donationer fra bl.a. Jørgen Andersen dækker de resterende omkostninger for konsultationen samt en evt. behandling.
Dyreværnet har tre rullende biler, Frynseklinikken, der kører rundt i hele landet. Lørdag 25. februar klokken 10-12 kan man se bilen, og hvordan den fungerer, når den ruller ind ved Bilka i Tilst
Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken
Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.