Forskningsmillioner fra Agria Dyreforsikring får halerne til at logre

17-02-2016 08:35, af Tine Luther
Agria Dyreforsikrings forskningsfond uddeler nu fem millioner kroner til 24 skandinaviske forskningsprojekter om kæledyr. Mange af projekterne har fokus på tævers sundhed og velvære, da de oftere bliver alvorligt syge i forhold til hanhunde.
Copyright Ridehesten.com
Tæver får gennem livet flere skader end hanhunde, og Agria Dyreforsikring støtter forskningsprojekter om de allervigtigste sygdomme, som er årsagen til, at mange tæver bliver syge.

Hunde, katte og smådyr får nu en hjælpende hånd fra Agria Dyreforsikrings forskningsfond. 24 forskningsprojekter fra Danmark, Norge og Sverige er blevet udvalgt til at modtage støtte fra fonden, der i alt uddeler fem millioner kroner i år. Især forskning om tævers sygdomme modtager støtte i denne omgang. Bevillingerne har til formål at hjælpe de skandinaviske kæledyr til at leve sundere og længere liv. “Vores største forhåbning med støtten er, at vores kæledyrs sygdomme kan forebygges, diagnosticeres og behandles endnu bedre og mere effektivt end tidligere. Knap halvdelen af dette års ansøgninger fik bevillinger, og det er dejligt at se, at der forskes i så mange projekter af så høj kvalitet i Skandinavien,” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring. Tæver er mere udsatte Blandt de udvalgte projekter handler flest om forskning i hunde. Flere projekter om tævers helbred har modtaget støtte, da de oftere bliver alvorligt syge i forhold til hanhunde. Forskningsprojekterne har eksempelvis fokus på behandlingsmetoder for brysttumorer, der er den mest udbredte form for cancer hos tæver og livmoderbetændelse, der er en meget almindelig sygdom (rammer en femtedel af alle tæver under 10 år) som kan være livstruende. “Tæver får gennem livet flere skader end hanhunde. For at forbedre den almene dyresundhed og prioritere reproduktion støtter vi forskning i de allervigtigste sygdomme, som er årsagen til, at mange tæver bliver syge,” siger Mogens Brix, dyrlægekonsulent i Agria Dyreforsikring. Støtte til danske projekter I alt har tre projekter ved Københavns Universitet modtaget støtte fra Agrias forskningsfond i år. Et af forskningsprojekterne har menneskets anden bedste ven i fokus, nemlig katten. Projektet har til formål at undersøge, hvordan man kan forebygge dannelsen af blodpropper hos katte med dårligt hjerte, der ikke pumper blodet godt nok rundt. Et andet af de danske projekter forsker i, om kemoterapi og strålebehandling kan kombineres i behandling af hunde med kræfttumorer.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Når isbilen ringer så logrer halerne

06-05-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ja, din hund må godt spise mælkebøtter, men...

03-05-2025 07:40, af Cecilie Friis Amstrup

Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Besøgshund er et erhverv i Sverige

04-05-2025 07:32, af John Frank Ahm

Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse