Hvalpetiden Den kommende førerhund bor hos en værtsfamilie et års tid. Her bliver den trænet i at kunne være alene hjemme, komme når man kalder, og i at gå pænt i snor. Det er vigtige ting, hvalpen skal kunne. Derudover skal den være sød og imødekommende, rolig og have en normal tilgang til tingene og må ikke være bange for støj eller uforudsete situationer, og den må naturligvis ikke være aggressiv. Træningen Når Dansk Blindesamfund overtager hunden, bliver den testet af en instruktør. Findes den egnet, begynder træningen, der varer i ca. 5 mdr. I denne periode bor den hos instruktøren. Træningen kan begynde, når hunden er mellem 11 måneder og to år. De hunde, der hyppigst bruges, er retrievere og schæferhunde. Udplaceringen Når førerhunden er uddannet, skal den udplaceres hos den blinde. De får et 20-timers kursus sammen med den instruktør, hunden kender. Derefter bor hunden hos den blinde eller stærkt svagtseende. Dansk Blindesamfund har foretaget en meget grundig vurdering af, om den personen er egnet til at have førerhund. Kommunen bevilger en førerhund, og Dansk Blindesamfund søger på Førerhundebrugerens vegne om at få den bevilget. Brugeren skal være mobil, for at han eller hun kan få glæde af hunden. Førerhundens og brugerens arbejde Det er et samarbejde mellem førerhund og bruger. Hunden skal kende en række retningsbestemte kommandoer, lede den synshandikappede ned ad trapper, ind ad døre og uden om forhindringer. Når brugeren går med hunden i bøjle, er den på arbejde og bør ikke forstyrres. Førerhunden kan ikke se forskel på rødt og grønt eller vurdere afstanden til en bil. Antal Der uddannes 30-35 førerhunde om året, og der er konstant ca. 260 personer, der har en førerhund. Der er omkring 25.000 blinde eller stærkt svagsynede i Danmark. Hvert år mister henved 2.400 danskere synet. Kilde: Dansk Blindesamfund /Lotte Nygaard
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.