Regeringens forslag til besparelser på universiteternes uddannelser presser universiteternes økonomi så meget, at det bliver svært at videreføre nogle af Danmarks bedste og mest højteknologiske hospitaler. Københavns Universitet overvejer nu besparelser, der vil ramme hårdt på landets universitetshospitaler for familiedyr på Frederiksberg og store husdyr i Taastrup. Hospitalerne bruges bl.a. til at uddanne kommende dyrlæger. De er også til gavn for landbruget og familier, fordi de behandler mange tusinde dyr om året ved hjælp af den nyeste forskning. Det har bl.a. betydning for dyrevelfærd, udvikling af nye lægemidler, fødevaresikkerhed og den danske landbrugseksport. - Hospitalerne er i gang med en usynlig kamp for overlevelse. Regeringens besparelser på både forskning og uddannelser slår endegyldigt bunden ud af økonomien. Det kan ikke undgå at ramme dyrs og menneskers sundhed. Det er ikke kun forskningskvaliteten, der bliver udhulet. Man må også spørge, om vi fremover kan uddanne dyrlæger af den nødvendige kvalitet. Vi overvejer nu, om vi kan drive hospitalerne, hvis regeringen ikke finder midler til at sikre denne særlige opgave, siger dekan Ulla Wewer. Markant underfinansiering En undersøgelse fra konsulentfirmaet Deloitte, der blev offentliggjort fredag, viser, at alle uddannelser ved universiteterne i Danmark koster langt mere, end de bevillinger, staten giver. Konsulentfirmaet PA har samtidig lavet en beregning der viser, at hver dyrlægestuderendes uddannelse på hospitalerne koster 209.000 kr. (familiedyr) og 343.000 kr. (store dyr) om året, men det statslige tilskud dækker kun 94.900 kr. om året. Samlet set løber udgifterne til uddannelsen således op i langt over en million kr., men staten betaler kun under halvdelen. Hospitalerne har afgørende betydning for uddannelsen af fremtidens dyrlæger. Dyrlæger arbejder med at diagnosticere og behandle syge dyr bl.a. dyr med smitsomme sygdomme, de laver fødevarekontrol og overvåger dyrevelfærd og dyresundhed i landbrugsbedrifter og hygiejnen i fødevareindustrien. Mange kandidater får job indenfor medicinal- og biotekområdet, hvor de udvikler medicin til dyr og mennesker. Jobs som er baseret på dyrlægers kliniske uddannelse på Københavns Universitet. - Dyrlægerne har ikke på samme måde som lægerne mulighed for at komme ud og arbejde i praksis, før de er færdig med deres uddannelse. Dyrlægerne arbejder typisk også alene og skal derfor have en sikker hånd fra dag ét. Det er dyrehospitalerne med til at sikre, siger Ulla Wewer. /Pressemeddelelse fra Københavns Universitet
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?