Løb er blevet en folkesport, og mange bruger adskillige timer om ugen iført løbesko. Har man en hund, er det ofte oplagt at tage den med. Men hvordan kommer man i gang med at løbe med sin hund, og hvad skal man være særligt opmærksom på, når det kommer til de firbenede?
Hvilke hunde kan løbe?
Langt de fleste hunde, der er sunde og raske, kan løbe kortere eller længere ture. Det er dog vigtigt at du tager højde for hundens race og størrelse. Meget små hunde skal jo tage mange flere skridt end de store skal, og dermed kan det være hårdere for dem.
Hunde i vækst har ikke godt af længerevarende ture med hård belastning. Hvor længe en hund vokser, afhænger af race og størrelse – og det er derfor vigtigt, at du tjekker med din dyrlæge, hvornår du må begynde at træne med netop din hund.
Hvad skal du huske når du løber med din hund?
1) Kom godt i gang
Når en hund starter med at løbe, er det vigtigt, at den trænes langsomt op. Går man for hurtigt i gang med for hård belastning, kan det føre til skader. Start med korte ture, og øg gradvist distancen. I starten kan man eventuelt kombinere gang og løb, så I veksler mellem at løbe et par minutter, og at gå et par minutter.
Hold hele tiden øje med din hund. Begynder den at virke træt eller sakke bagud, kan det være et tegn på, at den trænger til en pause.
2) Varm godt op
Det er vigtigt at hunden bliver varmet op inden I for alvor går i gang med at løbe. En let måde at gøre det på, er at gå de første fem til ti minutter af turen. På denne måde får hunden også mulighed for at snuse og få tisset inden I sætter farten op.
3) Et godt trav
Trav er det mest naturlige tempo for hunden, hvis den skal løbe i længere tid. Løber hunden i galop, kan det være belastende for kroppen – især hvis underlaget er hårdt.
4) Fornuftigt udstyr
Det er vigtigt at både du og din hund har velsiddende udstyr når I løber. Problemer med seler der strammer eller et skævt træk, bliver større jo længere I løber og kan i sidste ende resultere i skader. Vær derfor sikker på at udstyret sidder som det skal, inden I løber afsted.
4) Andre gode råd
Hvis I løber længere ture, er det vigtigt at hunden kan få vand undervejs, især når det bliver sommer og vejret bliver varmere. Derudover er det vigtigt, at hunden ikke har spist et større måltid i timerne inden I løber. Det er også vigtigt, at du holder øje med din hunds poter mens I løber. Grus og asfalt kan være hårdt for trædepuderne, og der kan komme små ridser, der gør ondt. Når det bliver sommer, kan asfalten ligeledes blive meget varm, og det kan være en god idé, at du planlægger jeres rute, så I løber på bløde stier eller i skyggen.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin.
Vibe Marie Borregaard Madsen fra Kennel Sieger's vandt lørdagens veteranklasse.
Menneskets bedste ven er det kæledyr, som flest danskere deler hjem med. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der bor en hund i hele 20 procent af de danske hjem, men inden man anskaffer sig et pelset familiemedlem, er der en række vigtige overvejelser, man bør gøre sig
Regnvejr…endnu engang vælter regnen ned, og hvis din hund ikke er til regnvejr, bliver den rastløs. Denne øvelse driver forhåbentlig noget af rastløsheden væk.
Den ruhåret hønsehund Lecia blev i dag ramt af et tog ved Hvarre udenfor Arden i Nordjylland. Hun løb derefter langs togbanen, og det er ikke lykkes ejeren at finde hende endnu. Ring til Hans Jacobsen på tlf. 20 91 33 77 hvis du finder hende
I sidste måned døde Lea Nors hund, Uma. Vi har tidligere skrevet om Uma, da hun var træner på det hundefodboldhold, vi lavede. Her får I Leas rørende afskedsbrev til den hund, hun elskede så højt
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet