Løb er blevet en folkesport, og mange bruger adskillige timer om ugen iført løbesko. Har man en hund, er det ofte oplagt at tage den med. Men hvordan kommer man i gang med at løbe med sin hund, og hvad skal man være særligt opmærksom på, når det kommer til de firbenede?
Hvilke hunde kan løbe?
Langt de fleste hunde, der er sunde og raske, kan løbe kortere eller længere ture. Det er dog vigtigt at du tager højde for hundens race og størrelse. Meget små hunde skal jo tage mange flere skridt end de store skal, og dermed kan det være hårdere for dem.
Hunde i vækst har ikke godt af længerevarende ture med hård belastning. Hvor længe en hund vokser, afhænger af race og størrelse – og det er derfor vigtigt, at du tjekker med din dyrlæge, hvornår du må begynde at træne med netop din hund.
Hvad skal du huske når du løber med din hund?
1) Kom godt i gang
Når en hund starter med at løbe, er det vigtigt, at den trænes langsomt op. Går man for hurtigt i gang med for hård belastning, kan det føre til skader. Start med korte ture, og øg gradvist distancen. I starten kan man eventuelt kombinere gang og løb, så I veksler mellem at løbe et par minutter, og at gå et par minutter.
Hold hele tiden øje med din hund. Begynder den at virke træt eller sakke bagud, kan det være et tegn på, at den trænger til en pause.
2) Varm godt op
Det er vigtigt at hunden bliver varmet op inden I for alvor går i gang med at løbe. En let måde at gøre det på, er at gå de første fem til ti minutter af turen. På denne måde får hunden også mulighed for at snuse og få tisset inden I sætter farten op.
3) Et godt trav
Trav er det mest naturlige tempo for hunden, hvis den skal løbe i længere tid. Løber hunden i galop, kan det være belastende for kroppen – især hvis underlaget er hårdt.
4) Fornuftigt udstyr
Det er vigtigt at både du og din hund har velsiddende udstyr når I løber. Problemer med seler der strammer eller et skævt træk, bliver større jo længere I løber og kan i sidste ende resultere i skader. Vær derfor sikker på at udstyret sidder som det skal, inden I løber afsted.
4) Andre gode råd
Hvis I løber længere ture, er det vigtigt at hunden kan få vand undervejs, især når det bliver sommer og vejret bliver varmere. Derudover er det vigtigt, at hunden ikke har spist et større måltid i timerne inden I løber. Det er også vigtigt, at du holder øje med din hunds poter mens I løber. Grus og asfalt kan være hårdt for trædepuderne, og der kan komme små ridser, der gør ondt. Når det bliver sommer, kan asfalten ligeledes blive meget varm, og det kan være en god idé, at du planlægger jeres rute, så I løber på bløde stier eller i skyggen.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.
Fredagen i Vejen bød på solskin, hundeglæde og en energisk borzoi, der løb med dagens Best in Show-titel ved Dansk Kennel Klubs første udstillingsdag.
K9Biathlon For Alle forvandlede Ledreborg Slot til Danmarks mest logrende festivalplads.
Bugspytkirtelbetændelse er en smertefuld reaktion, der kan blive livsfarlig og som kræver hurtig behandling
De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser
Hunde er som bekendt menneskets bedste ven, og sådan er det også under coronakrisen. Flere og flere anskaffer sig nu hunde, og det kan være en god idé, så længe valget er velfunderet. Er købet derimod impulsivt og begrundet i længslen efter socialt samvær og underholdning til børnene, kan det på sigt koste hunden livet
Øjne der løber er et almindelig problem hos hunde – men hvad kan det skyldes? Vi ser nærmere på rindende øjne!
Det er nu muligt at registrere stamtavlenavne på op til 50 positioner
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?