I en artikel på A4 Arbejdsliv står to dyrlæger frem og fortæller om deres udfordringer i forbindelse med Coronavirus.
Bente Aakjær Sørensen fra Aalborg og Lene Boysen fra Virum mener begge, at det er problematisk, at Den Danske Dyrlægeforening ikke går ud med klare retningslinjer for dyrlæger i denne tid. For mens Folketinget opfordrer eksempelvis frisører til at lukke deres saloner, så er der ingen regler for dyrlæger, hvilket overrasker de to dyrlæger.
– Jeg kan ikke rigtigt se forskellen på, om man er frisør, tandlæge, eller om man er dyrlæge, der står med en halv meters afstand fra dyreejeren, der holder sit dyr under en konsultation, siger Berit Aakjær Sørensen til A4 Arbejdsliv.
Derfor mener hun og mange andre dyrlæger, at Den Danske Dyrlægeforening bør gå ud med nogle klare retningslinjer for dyrlægerne, for mens alle dyrlæger gerne vil behandle og være der for dyrene, så ønsker de ikke at udsætte folk for smitterisiko ved at komme i klinikkerne.
Derfor bliver der nu ifølge A4 Arbejdsliv lavet en underskriftindsamling blandt dyrlæger og ansatte i dyrlægeklinikker, hvor der opfordres til helt klare linjer fra Den Danske Dyrlægeforening.
– Personalet i mange dyrlægeklinikker er utrygge, fordi der er risiko for smitte af corona, når de er på arbejde. I dag kommer der stadigvæk ejere ind for at få klippet kløerne på deres hund, og det er slet ikke akut. Mange er kede af, at de skal stå og rode med det, mens cheferne venter på en udmelding fra Dyrlægeforeningen, siger Lene Boysen til A4 Arbejdsliv.
Hanne Knude Palshoff, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening forstår ikke kritikken. Hun mener ikke, at foreningen skal gå ind og bestemme over dens medlemmer, men opfordrer til, at dyrlægerne tilser alle dyr, men samtidig følger statens retningslinjer.
– Hvis vi begynder kun at tage akutte ting, synes jeg virkelig, at dyrene bliver tabere i den her situation. Og så er tandlægerne meget mere udsatte ved den direkte kontakt til mulige smittebærere. Vi har mulighed for at holde andre mennesker på afstand, siger hun til A4 Arbejdsliv.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.