I en artikel på A4 Arbejdsliv står to dyrlæger frem og fortæller om deres udfordringer i forbindelse med Coronavirus.
Bente Aakjær Sørensen fra Aalborg og Lene Boysen fra Virum mener begge, at det er problematisk, at Den Danske Dyrlægeforening ikke går ud med klare retningslinjer for dyrlæger i denne tid. For mens Folketinget opfordrer eksempelvis frisører til at lukke deres saloner, så er der ingen regler for dyrlæger, hvilket overrasker de to dyrlæger.
– Jeg kan ikke rigtigt se forskellen på, om man er frisør, tandlæge, eller om man er dyrlæge, der står med en halv meters afstand fra dyreejeren, der holder sit dyr under en konsultation, siger Berit Aakjær Sørensen til A4 Arbejdsliv.
Derfor mener hun og mange andre dyrlæger, at Den Danske Dyrlægeforening bør gå ud med nogle klare retningslinjer for dyrlægerne, for mens alle dyrlæger gerne vil behandle og være der for dyrene, så ønsker de ikke at udsætte folk for smitterisiko ved at komme i klinikkerne.
Derfor bliver der nu ifølge A4 Arbejdsliv lavet en underskriftindsamling blandt dyrlæger og ansatte i dyrlægeklinikker, hvor der opfordres til helt klare linjer fra Den Danske Dyrlægeforening.
– Personalet i mange dyrlægeklinikker er utrygge, fordi der er risiko for smitte af corona, når de er på arbejde. I dag kommer der stadigvæk ejere ind for at få klippet kløerne på deres hund, og det er slet ikke akut. Mange er kede af, at de skal stå og rode med det, mens cheferne venter på en udmelding fra Dyrlægeforeningen, siger Lene Boysen til A4 Arbejdsliv.
Hanne Knude Palshoff, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening forstår ikke kritikken. Hun mener ikke, at foreningen skal gå ind og bestemme over dens medlemmer, men opfordrer til, at dyrlægerne tilser alle dyr, men samtidig følger statens retningslinjer.
– Hvis vi begynder kun at tage akutte ting, synes jeg virkelig, at dyrene bliver tabere i den her situation. Og så er tandlægerne meget mere udsatte ved den direkte kontakt til mulige smittebærere. Vi har mulighed for at holde andre mennesker på afstand, siger hun til A4 Arbejdsliv.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?