Omsorg, vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. I 16 år har de arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København, men i år udvider projektet til Aarhus.
De frivillige dyrlæger hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og sikre en bedre velfærd for hundene.
Siden Dyrenes Beskyttelse fusionerede med Hjemløsedyrlægerne i København, og begyndte at hjælpe med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet. I foråret kom tilbuddet til Odense, og nu er turen kommet til århusianerne.
- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se igennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde i Aarhus, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Projektet med Hjemløsedyrlægerne er en vigtig del af Dyrenes Beskyttelses arbejde, da det gennem det samarbejde, er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for, men også områdeformand i Aarhus, Susanne Kjeldal, er glad for at projektet kommer til Aarhus:
- Det er fantastisk, at hjælpen nu kommer helt derud, hvor dyrene er. Dyrene kan få ordnet vaccinationer, kloklip og andre små indgreb, hvilket er med til at forbedre dyrenes sundhed og velbefindende. Og så er det godt at de hjemløse kan få vendt deres mulige bekymringer for dyrene med en dyrlæge. Det er en stor glæde for os i Dyrenes Beskyttelse, at vi nu også kan række ud til hjemløse og deres dyr i Aarhus.
Første konsultation 3. november
Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Aarhus. Det kommer til at foregå d. 3. november og dyrlægerne kommer til at stå på en p-plads ved Værestedet, Jægergårdsgade 107.
- Vi er meget stolte over, at det nu er muligt at udvide til Aarhus. Det har hele tiden været vores håb, at tiltaget med tiden kunne udvides til flere steder i Danmark, og vi er derfor meget glade for at kunne tilbyde de hjemløse i Aarhus dyrlægehjælp, afslutter Yvonne Johansen.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund