Dyrlægehjælp til hjemløses dyr kommer til Aarhus

27-10-2022 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

Omsorg, vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. I 16 år har de arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København, men i år udvider projektet til Aarhus.

De frivillige dyrlæger hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og sikre en bedre velfærd for hundene.

Siden Dyrenes Beskyttelse fusionerede med Hjemløsedyrlægerne i København, og begyndte at hjælpe med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet. I foråret kom tilbuddet til Odense, og nu er turen kommet til århusianerne.

- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se igennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde i Aarhus, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Projektet med Hjemløsedyrlægerne er en vigtig del af Dyrenes Beskyttelses arbejde, da det gennem det samarbejde, er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for, men også områdeformand i Aarhus, Susanne Kjeldal, er glad for at projektet kommer til Aarhus:

- Det er fantastisk, at hjælpen nu kommer helt derud, hvor dyrene er. Dyrene kan få ordnet vaccinationer, kloklip og andre små indgreb, hvilket er med til at forbedre dyrenes sundhed og velbefindende. Og så er det godt at de hjemløse kan få vendt deres mulige bekymringer for dyrene med en dyrlæge. Det er en stor glæde for os i Dyrenes Beskyttelse, at vi nu også kan række ud til hjemløse og deres dyr i Aarhus.

 

Første konsultation 3. november

Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Aarhus. Det kommer til at foregå d. 3. november og dyrlægerne kommer til at stå på en p-plads ved Værestedet, Jægergårdsgade 107.

- Vi er meget stolte over, at det nu er muligt at udvide til Aarhus. Det har hele tiden været vores håb, at tiltaget med tiden kunne udvides til flere steder i Danmark, og vi er derfor meget glade for at kunne tilbyde de hjemløse i Aarhus dyrlægehjælp, afslutter Yvonne Johansen.

Læs også

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyrehoarding giver dårlige dyreliv og presser dyreinternater

31-07-2023 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse oplever flere sager med folk, der holder langt flere dyr, end de magter. De er velmenende, men dyrehoarding går ud over dyrene og presser dyreinternaterne

Dyrenes Beskyttelse guider: 5 forholdsregler i sommervarmen

12-06-2023 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommervarmen ligger over Danmark og uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn når temperaturen stiger. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.