Dyrlægehjælp til hjemløses dyr kommer til Aarhus

27-10-2022 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

Omsorg, vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. I 16 år har de arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København, men i år udvider projektet til Aarhus.

De frivillige dyrlæger hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og sikre en bedre velfærd for hundene.

Siden Dyrenes Beskyttelse fusionerede med Hjemløsedyrlægerne i København, og begyndte at hjælpe med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet. I foråret kom tilbuddet til Odense, og nu er turen kommet til århusianerne.

- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se igennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde i Aarhus, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Projektet med Hjemløsedyrlægerne er en vigtig del af Dyrenes Beskyttelses arbejde, da det gennem det samarbejde, er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for, men også områdeformand i Aarhus, Susanne Kjeldal, er glad for at projektet kommer til Aarhus:

- Det er fantastisk, at hjælpen nu kommer helt derud, hvor dyrene er. Dyrene kan få ordnet vaccinationer, kloklip og andre små indgreb, hvilket er med til at forbedre dyrenes sundhed og velbefindende. Og så er det godt at de hjemløse kan få vendt deres mulige bekymringer for dyrene med en dyrlæge. Det er en stor glæde for os i Dyrenes Beskyttelse, at vi nu også kan række ud til hjemløse og deres dyr i Aarhus.

 

Første konsultation 3. november

Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Aarhus. Det kommer til at foregå d. 3. november og dyrlægerne kommer til at stå på en p-plads ved Værestedet, Jægergårdsgade 107.

- Vi er meget stolte over, at det nu er muligt at udvide til Aarhus. Det har hele tiden været vores håb, at tiltaget med tiden kunne udvides til flere steder i Danmark, og vi er derfor meget glade for at kunne tilbyde de hjemløse i Aarhus dyrlægehjælp, afslutter Yvonne Johansen.

Læs også

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.