WSPA – World Society for the Protection of Animals – har beskyttet dyr i nød de sidste 50 år og er en af verdens førende dyrebeskyttelsesorganisationer. I Danmark kender mange mennesker navnet WSPA og ved, hvad organisationen arbejder med. Men på globalt plan er der kun 7 % af den almindelige befolkning, der kender organisationens navn. Det er et problem – både for organisationen selv, for de dyr, den arbejder for at hjælpe, og for de mennesker, der gerne vil støtte arbejdet for at stoppe dyremishandling verden over, men som ikke ved, hvor de kan gøre det. Derfor har WSPA taget konsekvensen og ændret navn til World Animal Protection. Har bl.a. stoppet masseaflivninger af hunde ”Vi har stoppet masseaflivningerne af hunde på blandt andet Bali og i Bangladesh ved at vaccinere mod rabies. Vi har reddet hundredtusinder af dyr, der er blevet fanget i naturkatastrofer. Vi har sat en stopper for de grusomme bjørnedanse i Grækenland, Tyrkiet og Inden. Og vi arbejder for at give landbrugsdyr bedre forhold. Det arbejde kan vi kun fortsætte, hvis folk støtter os. Og hvis de ikke kender os, kan de heller ikke støtte vores arbejde,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark. Vil stille os stærkere Det nye navn skal med det samme fortælle, hvad organisationen arbejder med. Det skal være klart, præcist og let at huske. De kriterier mener Gitte Buchhave, at navnet World Animal Protection opfylder. ”Det vil være en stor hjælp for os at have et navn, som folk over hele verden genkender. Det vil stille os langt stærkere i arbejdet for at gøre verden til at bedre sted for dyr – og at få andre til at gøre det samme,” siger Gitte Buchhave og fortsætter: ”Sidste år var der næsten 50.000 privatpersoner i Danmark, der gav et økonomisk bidrag til vores arbejde. Vi er meget taknemmelige for, at så mange danskere vil støtte vores arbejde – men der er mange flere dyr, der har brug for vores hjælp, og derfor er vi nødt til at blive ved med at vokse som organisation globalt set. Det tror vi, at det nye navn vil hjælpe os til.” SE VIDEOKLIP om World Animal Protection samt mere om organisationen via links under billedet til højre.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?