Dygtige politihunde gjorde deres job

07-03-2018 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To steder i det jyske var politihundene på job tirsdag aften og natten til onsdag. Begge gange snusede de sig frem til gerningsmændene

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Forbrydelse betaler sig aldrig, og når politiet tager hundene med på job, er der stor sandsynlighed for, at man som gerningsmand ikke lykkes med sin ugerning.  Det er det sidste døgn et glimrende eksempel på. 

I Aarhus klokken 22.10 tirsdag aften modtog Østjyllands Politi  en anmeldelse om tyveri i øjeblikket fra en virksomhed på P.O. Pedersens Vej i Skejby. En medarbejder var hurtigt på stedet, da der var gået en alarm, og her kunne han se, at der stod dieseldunke på fortovet og en bil med rumænske nummerplader. Gerningsmændene havde tilsyneladende taget flugten til fods. 

Politiet var hurtigt på stedet med politihunde og påbegyndte eftersøgningen af dieseltyvene. Den første, en 26-årig mand, blev fundet forpustet og svedende på Graham Bells Vej kl. 22.28. Kort tid efter, kl. 22.41, blev den næste formodede gerningsmand fundet, en 43-årig mand. Han blev fundet på fortovet på Robert Fultons Vej, ligeledes storsvedende og med hænder, der lugtede af diesel. 

Kl. 22.47 fandt en politihund den tredje formodede gerningsmand. Hunden fulgte sporet fra Graham Bells Vej, der førte til Robert Fultons Vej, videre over golfbanen til en cykelsti mod Gråmøllevej til t-krydset ved Elstedvej. Herfra gik sporet mod nord ind på en mark og over Djurslandmotorvejen, hvor det endte foran et hus på Randersvej. Her markerede hunden ved et 2 meter højt hegn ind til en baghave, og ganske rigtigt blev der her fundet en 29-årig mand, der forgæves forsøgte at flygte fra stedet. Han blev desuden fundet i besiddelse af en bilnøgle, som passede til den efterladte bil fra gerningsstedet. 

Det var en borger, som gjorde politiet opmærksom på den fjerde og sidste formodede gerningsmand, en 20-årig mand. Borgeren var nemlig blevet opsøgt i sit hjem på Søftenvej, hvor en østeuropæisk mand havde henvendt sig under påskud om at have fået det dårligt. Da en patrulje kom derud kl. 23.15, fandt de den 20-årige siddende i stuen med friske spor på tøjet af den flugt, han formodes at have været på. 

15 kilometer spor

Længere sydpå viste politihunde også deres store evner udi dufte. Uden at tabe sporet gennem grøfter, eng, asfalt og sump førte politihunde fra Sydøstjyllands Politi efter en tur på over fem timer og 13-15 kilometer deres førere frem til tre polske mænd, som blev anholdt, fordi de formodedes at have deltaget i et tyveri fra en lastbil ved Ejerbavnehøj natten til onsdag.

Et opmærksomt vidne havde kontaktet Sydøstjyllands Politi, fordi han havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret på rastepladsen.

En patrulje blev derfor ved 1-tiden i nat sendt til rastepladsen, og ved ankomsten løb flere personer væk fra lastbilen. Det lykkedes patruljen at anholde tre mænd, men da vidnet havde set flere personer løbe fra stedet, blev hundepatruljer fra Sydøstjyllands Politi tilkaldt. Og efter deres ihærdige arbejde blev de sidste tre mænd fundet og anholdt.

På rastepladsen fandt Sydøstjyllands Politi en hvid polskindregistreret varebil, hvori der blev fundet 130 stationære computere, en natkikkert og 37 fjernstyrede biler. I alt til en værdi omkring 500.000 kr. Tingene stemte overens med de ting, der manglede fra den polskindregistrerede lastbil, der havde fået skåret sin presenning op.

 

Læs også

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Beagle fundet i Vejle

31-05-2024 12:07, af Anne Cecilie Sohl

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.

Lille hund fundet i Sæby

06-03-2024 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00. 

Lær at arbejde smartere af din hund

01-11-2016 14:30, af Kasper Larsson
Når vi mennesker skal lære noget nyt, hæfter vi os ofte ved ligegyldige elementer og meningsløse instruktioner. Hunde er derimod verdensmestre i at arbejde smart

Se den helt nye hundeblog på hunden.dk

02-10-2020 12:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter længere tids arbejde slår hunden.dk nu op for en helt ny blogside, hvor du kan følge med i livet hos nogle spændende hundemennesker

BLOG: Træning, træning, træning og seje farfar

07-09-2019 12:00, af Charlotte Laursen

Charlotte Laursen har travlt med træning, studie og arbejde. Heldigvis har hun ikke for travlt til at hylde sin kære farfar

Bilist finder ”levende” affaldspose på vejen

30-08-2016 15:48, af Kasper Larsson
Et mystisk syn mødte amerikanske Malissa Lewis, da hun torsdag morgen var på vej på arbejde. På vejen fandt hun en affaldssæk, der tilsyneladende bevægede sig

Bring Your Dog To Work Day

09-06-2014 11:44, af Tine Luther
England: Medarbejdere kan tage hunden med på arbejde den sidste fredag i juni – og være med til at samle penge ind til tre forskellige dyrevelfærdsorganisationer, der arbejder for hundenes ve og vel.

Snart kan du tale med din hund

17-01-2018 08:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu er videnskabsfolk ved at arbejde på en kæledyrsoversætter, som giver mennesker muligheden for at snakke med deres dyr

Annoncørbetalt indhold: 5 Gode råd til dig, som skal have hvalp

16-11-2019 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er en stor beslutning at anskaffe sig en hundehvalp. Foruden det vigtige arbejde i at vælge den rigtig hunderace, er der også en række andre ting, man skal være opmærksom på, når hvalpen skal flytte hjemmefra og med hjem til dig.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt