Dygtige politihunde gjorde deres job

07-03-2018 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To steder i det jyske var politihundene på job tirsdag aften og natten til onsdag. Begge gange snusede de sig frem til gerningsmændene

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Forbrydelse betaler sig aldrig, og når politiet tager hundene med på job, er der stor sandsynlighed for, at man som gerningsmand ikke lykkes med sin ugerning.  Det er det sidste døgn et glimrende eksempel på. 

I Aarhus klokken 22.10 tirsdag aften modtog Østjyllands Politi  en anmeldelse om tyveri i øjeblikket fra en virksomhed på P.O. Pedersens Vej i Skejby. En medarbejder var hurtigt på stedet, da der var gået en alarm, og her kunne han se, at der stod dieseldunke på fortovet og en bil med rumænske nummerplader. Gerningsmændene havde tilsyneladende taget flugten til fods. 

Politiet var hurtigt på stedet med politihunde og påbegyndte eftersøgningen af dieseltyvene. Den første, en 26-årig mand, blev fundet forpustet og svedende på Graham Bells Vej kl. 22.28. Kort tid efter, kl. 22.41, blev den næste formodede gerningsmand fundet, en 43-årig mand. Han blev fundet på fortovet på Robert Fultons Vej, ligeledes storsvedende og med hænder, der lugtede af diesel. 

Kl. 22.47 fandt en politihund den tredje formodede gerningsmand. Hunden fulgte sporet fra Graham Bells Vej, der førte til Robert Fultons Vej, videre over golfbanen til en cykelsti mod Gråmøllevej til t-krydset ved Elstedvej. Herfra gik sporet mod nord ind på en mark og over Djurslandmotorvejen, hvor det endte foran et hus på Randersvej. Her markerede hunden ved et 2 meter højt hegn ind til en baghave, og ganske rigtigt blev der her fundet en 29-årig mand, der forgæves forsøgte at flygte fra stedet. Han blev desuden fundet i besiddelse af en bilnøgle, som passede til den efterladte bil fra gerningsstedet. 

Det var en borger, som gjorde politiet opmærksom på den fjerde og sidste formodede gerningsmand, en 20-årig mand. Borgeren var nemlig blevet opsøgt i sit hjem på Søftenvej, hvor en østeuropæisk mand havde henvendt sig under påskud om at have fået det dårligt. Da en patrulje kom derud kl. 23.15, fandt de den 20-årige siddende i stuen med friske spor på tøjet af den flugt, han formodes at have været på. 

15 kilometer spor

Længere sydpå viste politihunde også deres store evner udi dufte. Uden at tabe sporet gennem grøfter, eng, asfalt og sump førte politihunde fra Sydøstjyllands Politi efter en tur på over fem timer og 13-15 kilometer deres førere frem til tre polske mænd, som blev anholdt, fordi de formodedes at have deltaget i et tyveri fra en lastbil ved Ejerbavnehøj natten til onsdag.

Et opmærksomt vidne havde kontaktet Sydøstjyllands Politi, fordi han havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret på rastepladsen.

En patrulje blev derfor ved 1-tiden i nat sendt til rastepladsen, og ved ankomsten løb flere personer væk fra lastbilen. Det lykkedes patruljen at anholde tre mænd, men da vidnet havde set flere personer løbe fra stedet, blev hundepatruljer fra Sydøstjyllands Politi tilkaldt. Og efter deres ihærdige arbejde blev de sidste tre mænd fundet og anholdt.

På rastepladsen fandt Sydøstjyllands Politi en hvid polskindregistreret varebil, hvori der blev fundet 130 stationære computere, en natkikkert og 37 fjernstyrede biler. I alt til en værdi omkring 500.000 kr. Tingene stemte overens med de ting, der manglede fra den polskindregistrerede lastbil, der havde fået skåret sin presenning op.

 

Læs også

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Beagle fundet i Vejle

31-05-2024 12:07, af Anne Cecilie Sohl

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.

Lille hund fundet i Sæby

06-03-2024 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00. 

Besøgshunde gør også en forskel for plejepersonalet – ikke kun for de ældre

06-01-2023 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle

Schweisshundene skal have arbejdsro

23-11-2011 14:25, af Tine Luther
Det kan se voldsomt ud, når en såkaldt schweisshund har fat i vildt – men hunden gør sit bare arbejde, så det sårede vildt lider så kortvarigt som muligt.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

Redningshund behandles med stamceller

25-10-2012 14:19, af Tine Luther
En amerikansk redningshund kunne grundet smerter ikke arbejde som tidligere – nu får den hjælp via stamcellebehandling.

Tre regionale dyrehelte dyster om national titel

02-11-2017 16:44, af Agria Dyreforsikring

I ugevis har danskerne indstillet kæledyr til konkurrencen hvor Agria Dyreforsikring kårer hele Danmarks Dyrehelt 2017. Tre regionale vindere er blevet udvalgt til at gå i finalen om den endelige titel, men det har ikke været let arbejde for dommerpanelet at vælge blandt de 1064 kæledyr der er blevet indstillet

VIDEO: Arbejdsom rottehund i Hobro

25-02-2020 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag havde Wiegaarden i Hobro besøg af den dygtige rottehund, Ghibli, som trods flot arbejde ikke fandt nogen rotte

Guide: Sådan støtter og hjælper du din hund i fyrværkerisæsonen del 1 af 3

13-12-2021 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra Hundetv.dk og Just Be Dog har kastet et grundigt blik på nytårsaften med hunden, og de problemer denne aften kan skabe. De næste tre dage får du et afsnit af deres arbejde, som du kan bruge derhjemme med din egen hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund