DKK i samarbejde om K9 Biathlon

13-12-2022 12:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De sidste par år er sporten K9 Biathlon vokset voldsomt i popularitet. Herhjemme er det især Lilleskov Slot med Lotte Höhrmann og Torben Lund, der har formået at lave store løb med masser af to- og firbenede løbere. Nu går de to sammen med DKK. Et samarbejde som begge parter glæder sig rigtig meget over

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Egentlig er det meget simpelt. Du ifører dig tøj og sko, som er løbevenligt. Sætter en snor på din hund og sammen begiver I jer ud på en strækning, hvor I sammen skal forcere en række forhindringer. Når I kommer i mål, har I gennemført en K9 Biathlon.

Netop det faktum, at det er en sport, der er nem at komme i gang med, har gjort sporten meget populær de sidste år.

De største spillere på markedet herhjemme er i virkeligheden to personer, som har arrangeret sådanne løb med deres store hjerter og lige så store gåpåmod.

Vi har ofte skrevet om Lotte Höhrmann og Torben Lund, og det skyldes ganske enkelt, at de har forstået, hvad folk gerne vil have.

Tilbage i september måned kunne parret glæde sig over at have arrangeret Nordens største enkeltløb, da hele 504 deltagere løb en af de tilrettelagte ruter på Vilhelmsborg under Hund i Fokus.

Men det løb er allerede overgået af et løb, som finder sted hjemme hos parret i Thyregod om seks måneder. Her er der allerede 512 tilmeldte.

Den store succes fik tidligere på året parret til at overveje, hvordan 2023 kunne blive et endnu vildere år med K9 Biathlon.

For en måned siden offentliggjorde de, at der næste år ville være en cup og et DM i sporten.

 

DKK, EDS, DM og CUP

Man skal vel næsten have levet under en sten, eller bare overhovedet ikke fulgt med i hundeverdenen, hvis man ikke er stødt på K9 Biathlon, og ingen af disse ting kan man beskylde Dansk Kennel Klub for.

Og det er der nu et helt håndgribeligt og synligt bevis på. DKK er nemlig gået sammen med Lilleskov slot om næste års cup og DM i K9 Biathlon.

Derudover betyder det spritnye samarbejde også, at der bliver noget K9 Biathlon på European Dog Show i Herning.

– Vi er utroligt glade for sammen med DKK at kunne udbrede kendskabet til sporten endnu mere. Med en deltagerpulje, der spænder fra 3 til 79+ og en sport for alle hunde, så har vi sammen med DKK alle muligheder for at nå det helt store brede hundedanmark. Det er en stor anerkendelse af den sport vi siden 2019 har forsøgt at bygge op. DKK’s og vores fælles store interesse for hunde er det ideelle udgangspunkt for et samarbejde. At vi så samtidig står med et “hunde”historisk år med EDS foran os i 2023, giver et perfekt kickoff til sæsonstart og til at vise hele Europa, at vi her Danmark sammen med DKK står klar med en helt ny type hundeevent for alle, en K9 Biathlon for alle CUP og et DM. Det er stort og vi er stolte over sammen med DKK at være first movers på så stort et projekt, lyder det fra en glad Lotte Höhrmann. 

Hos Dansk Kennel Klub håber direktør Jens Glavind, at det nye samarbejde giver pote for både sporten og for Dansk Kennel Klub.

– Vi kan lide at være synlige i alle former for hundeaktiviteter, og ved at gå ind i dette samarbejde, vil vi gerne være med til at reklamere positivt for sporten, ligesom vi kan nå ud til endnu flere mennesker, som dermed kan lære DKK at kende, lyder det fra Jens Glavind.

Læs mere og tilmelding her

Fakta
Næste års program for K9 Biathlon
  • 18. til 21. maj: Stand og prøvebane på EDS European Dog Show 2023 i Herning
  • 3. juni: BRONZECUP og DM kvalifikation på Lilleskov
  • 26. aug: K9 Biathlon for alle SILVERCUP og DM kvalifikation på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)
  • 27. aug: K9 Biathlon for alle WALK på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)
  • 14. okt: K9 Biathlon for alle GOLDCUP og DM på DKK træningscenter i RINGSTED (tilmelding åbner senere)

LÆS meget mere og se tilmelding her

 

Info

K9 Biathlon 2023

18. til 21. maj: Stand og prøvebane på EDS European Dog Show 2023 i Herning

3. juni: BRONZECUP og DM kvalifikation på Lilleskov

26. aug: K9 Biathlon for alle SILVERCUP og DM kvalifikation på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)

27. aug: K9 Biathlon for alle WALK på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)

14. okt: K9 Biathlon for alle GOLDCUP og DM på DKK træningscenter i RINGSTED (tilmelding åbner senere)

Læs også

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Motionsløb for hund og ejer i Tisvilde Hegn

31-01-2024 08:45, af Anne Cecilie Sohl

Foreningen DIRTY PAWS, som er en Løbeklub for hund og ejer, inviterer til løb med hund den 24. februar i Tisvilde Hegn. Tag med og få en hyggelig og sjov tur med din hund.

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Vilhelmsborg og Lilleskov Slot indgår samarbejde under fællesnavnet ”Hundedagene på Vilhelmsborg”

31-07-2019 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt samarbejde i hundeverdenen er netop offentliggjort. Vi glæder os allerede til pinsen 2020

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Sådan kan du og din hund støtte Danmarksindsamlingen

28-01-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lilleskov Slot, der blandt andet står bag K9 Biathlon for alle, bruger nu deres store succes til at hjælpe andre. Derfor har de bestemt at donere en stor del af overskuddet fra virtuelle løb til Danmarksindsamlingen

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

Succes med Run-In-Show ved K9 Biathlon

26-06-2018 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Godt 80 hunde blev i weekenden bedømt på helt andre parametre, end hundefolk er vant til

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader