Din hund kan få julestress

19-12-2016 15:53, af Kasper Larsson
Vi mennesker fiser rundt i december, for der er tusind ting der skal ordnes inden jul. Det kan din hund mærke
Copyright Ridehesten.com
Det er ikke kun os mennesker, der kan lide af julestress - vores hunde kan også, hvis ikke vi passer på dem. (Foto: Shutterstock)

Julefrokost, juleindkøb, julehygge og julefest – der er nok at se til i den travle julemåned, men ligesom for vi mennesker, kan julen også blive for hektisk for vores firbenede venner. Fulde gæster, høj musik, julepynt og slik i lange baner kan given hunden stress, hvis vi ikke tager vores forholdsregler. Det skriver Nordjyske.dk. - Nogle hunde bliver ikke påvirket af juletravlheden, men mange især lidt ængstelige hunde kan blive julestressede, siger adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen i et interview til www.hundegalleri.dk. Derfor giver hun en række gode råd til, hvordan man kan klare sig igennem december, uden at hunden lider unødig overlast. Aktivering inden besøget Nogle hunde elsker den opmærksomhed, et besøg fra familien bringer med sig i kølvandet. Men for andre hunde kan det blive for stor en mundfuld. En lang gåtur, leg eller anden aktivering lige inden gæsterne træder ind ad døren kan forebygge den stress, familiebesøg medfører. - Alt hvad der kan trætte hunden, både fysisk og mentalt, er godt, beskriver Lise Lotte Christensen. Samtidig bemærker hun, at man som hundeejer skal være opmærksom på sin hund og ærlig i forhold til dens præferencer. - Man skal spørge sig selv, hvordan har min hund det egentlig med gæster, og hvis man er det mindste i tvivl, så sørg for at de stressede hunde får tildelt et rum for sig selv, hvor gæster ikke er velkomne, siger hun. Julemad er ikke hundemad Man skal også holde in mente, at hundens fordøjelsessystem ikke fungerer på samme måde som vi menneskers, og hvad der er lækkert for bedstefar, kan være decideret skæbnesvangert for din hund. Når vi propper os med slik og søde sager i juleferien, og en nysgerrig og bedende hundenæse finder vej til bordkanten, så gælder det om at være standhaftig. Ændringer i fodersammensætningen eller indholdet kan nemlig resultere i opkast, diarré eller – hvis der er chokolade indblandet – en akut tur til dyrlægen. - Brug fuldfoder, som hunden er vant til at spise, og lav en kollektiv beslutning om, at hunden ikke skal fodres med julesnacks. Og undgå især mørk chokolade, som indeholder theobromin, der i værste fald kan være livsfarligt for hunden, understreger Lise Lotte Christensen. Husk hunden Et andet punkt, der kan påvirke hunden i julemåneden, er ejerens eget julestress. Juletraditionerne skal derfor også inkludere daglige gåture med vores pelsede følgesvend; også selvom det er mørkt og koldt udenfor. I julen ændrer vores hjem udseende, og mange nye dufte invaderer hundens territorium. Det kan være meget spændende – især for hvalpe. Julepynt i alle afskygninger og giftige planter som tulipan, julestjerne og mistelten kan friste en nysgerrig hvalp.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet