Din hund kan få julestress

19-12-2016 15:53, af Kasper Larsson
Vi mennesker fiser rundt i december, for der er tusind ting der skal ordnes inden jul. Det kan din hund mærke
Copyright Ridehesten.com
Det er ikke kun os mennesker, der kan lide af julestress - vores hunde kan også, hvis ikke vi passer på dem. (Foto: Shutterstock)

Julefrokost, juleindkøb, julehygge og julefest – der er nok at se til i den travle julemåned, men ligesom for vi mennesker, kan julen også blive for hektisk for vores firbenede venner. Fulde gæster, høj musik, julepynt og slik i lange baner kan given hunden stress, hvis vi ikke tager vores forholdsregler. Det skriver Nordjyske.dk. - Nogle hunde bliver ikke påvirket af juletravlheden, men mange især lidt ængstelige hunde kan blive julestressede, siger adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen i et interview til www.hundegalleri.dk. Derfor giver hun en række gode råd til, hvordan man kan klare sig igennem december, uden at hunden lider unødig overlast. Aktivering inden besøget Nogle hunde elsker den opmærksomhed, et besøg fra familien bringer med sig i kølvandet. Men for andre hunde kan det blive for stor en mundfuld. En lang gåtur, leg eller anden aktivering lige inden gæsterne træder ind ad døren kan forebygge den stress, familiebesøg medfører. - Alt hvad der kan trætte hunden, både fysisk og mentalt, er godt, beskriver Lise Lotte Christensen. Samtidig bemærker hun, at man som hundeejer skal være opmærksom på sin hund og ærlig i forhold til dens præferencer. - Man skal spørge sig selv, hvordan har min hund det egentlig med gæster, og hvis man er det mindste i tvivl, så sørg for at de stressede hunde får tildelt et rum for sig selv, hvor gæster ikke er velkomne, siger hun. Julemad er ikke hundemad Man skal også holde in mente, at hundens fordøjelsessystem ikke fungerer på samme måde som vi menneskers, og hvad der er lækkert for bedstefar, kan være decideret skæbnesvangert for din hund. Når vi propper os med slik og søde sager i juleferien, og en nysgerrig og bedende hundenæse finder vej til bordkanten, så gælder det om at være standhaftig. Ændringer i fodersammensætningen eller indholdet kan nemlig resultere i opkast, diarré eller – hvis der er chokolade indblandet – en akut tur til dyrlægen. - Brug fuldfoder, som hunden er vant til at spise, og lav en kollektiv beslutning om, at hunden ikke skal fodres med julesnacks. Og undgå især mørk chokolade, som indeholder theobromin, der i værste fald kan være livsfarligt for hunden, understreger Lise Lotte Christensen. Husk hunden Et andet punkt, der kan påvirke hunden i julemåneden, er ejerens eget julestress. Juletraditionerne skal derfor også inkludere daglige gåture med vores pelsede følgesvend; også selvom det er mørkt og koldt udenfor. I julen ændrer vores hjem udseende, og mange nye dufte invaderer hundens territorium. Det kan være meget spændende – især for hvalpe. Julepynt i alle afskygninger og giftige planter som tulipan, julestjerne og mistelten kan friste en nysgerrig hvalp.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt