Blinde og hundelort

30-08-2020 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag i Mads og Monopolet på P4 var der et dilemma fra en lytter, der gerne ville vide, hvad hun skulle gøre ved en blind kvinde, der ikke samlede lort op efter sin hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Lørdag formiddag lunter i mange familier afsted med Mads og Monopolet som lydtæppe. Her bliver man konfronteret med diverse dilemmaer fra den danske befolkning. Nogle dilemmaer er hårde og tårefremkaldende, mens andre er i en noget lettere afdeling.

Denne lørdag havde en lytter et dilemma, som både fik monopolet op i det røde felt, men som også handlede om hunde. Derfor vil vi rigtig gerne høre jeres mening om det.

Dilemmaet gik i al sin enkelthed ud på, at en lytter ofte luftede sin hund i samme park. Her møder hun tit en blind kvinde, som går med sin hund. Den blindes hund skal som alle andre hunde af med det, den har spist, så den besørger naturligvis. Det har kvinden set flere gange, og hun er forarget over, at den blinde ikke samler hundelorten op.

Hun spørger så, om hun kan tillade sig at sige noget til den synshandicappede kvinde, eller om det er for meget forlangt, at blinde skal samle lort op efter deres hund.

I monopolet sidder Pernille Rosenkrantz-Theil, Jan Gintberg og Geeti Amiri. Det er førstnævnte, der tager ordet først.

Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at man jo også kunne være sådan et menneske, der hjalp en synshandicappet og samlede lorten op for hende, når man nu gik tur med sin egen hund og havde hømhøm-poser med. Hun bliver tydeligt forarget, og mener absolut ikke, man kan forvente, at den blinde samler op.

Det samme mener Jan Gintberg. Han mener, at det nærmest ligger i det at være synshandicappet.

Mads Steffensen fortæller så, at han har været i kontakt med Dansk Blindesamfund, som fortæller, at en førerhund er opdraget til ikke at besørge, når den er på arbejde. Når den bare bliver luftet og ikke er i førerhundeselen, kan den derimod besørge som alle andre hunde, og i den situation mener Dansk Blindesamfund, at blinde mennesker godt kan finde frem til lorten og samle den op.

Det ændrer dog ikke monopolets holdning. Alle tre mener, at det er helt almindelig menneskelig pli og opdragelse at hjælpe den synshandicappede.

Hvad mener du?

Du kan høre dilemmaet her. Det kommer efter 35 minutter.

Læs også

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

Hundelort. Hvordan løser vi problemet?

30-05-2022 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde

Mangler du noget at bruge hundelort til? Her er ideen

14-03-2022 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet