Annette Dancker: Skulle have taget sagen i egen hånd

22-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Annette Dancker, der stadig holder modet oppe og håber at få hundene ud i live. Dog fortryder hun, at hun har været for flink fra starten af

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Desværre er jeg en lovlydig borger, som vil gøre tingene på den rigtige måde. Jeg skulle bare skide på hele systemet. Stakkels den hundeejer, der ender i samme situation som mig, siger Annette Dancker, da hun ringer til hunden.dk.

I den tid, der er gået, siden hendes to hunde forsvandt ind en rævegrav, har hun læst mange kommentarer om, hvorfor hun ikke selv har gravet hundene fri, og hvorfor hun ikke passede ordentligt på hundene, da hun gik tur den søndag.

– Jeg har altid overholdt hundeloven. Jeg går med mine hunde på stranden uden snor, når det er lovligt. Men når der kommer andre mennesker, kalder jeg hundene til mig og sætter eventuelt snor på dem, for det er ikke alle mennesker, der synes, det er fedt, at der kommer to hunde løbende imod dem, siger hun og fortsætter:

– Hundene må også godt lege på skrænten, og så er det virkelig uheldigt, at der var denne rævegrav. Det kunne ganske enkelt være sket for hvem som helst, konstaterer hun, inden hun fortæller om tiden efter, hundene forsvandt.

 

De mange forsøg
– Da hundene forsvandt, kontaktede jeg med det samme Dyrenes Beskyttelse. De fortalte mig, at jeg skulle kontakte brandvæsnet, hvilket jeg gjorde, fortæller hun.

Indsatslederen gjorde det klart for Annette Dancker, at de tog sagen seriøst, og de ville komme ud for at kigge på det. Men der gik nogle timer, før de mødte op. Faktisk var klokken blevet et om natten.

– Jeg snakkede med min mand om, hvorvidt vi skulle blive der, men vi blev enige om, at give dem arbejdsro og forhåbentlig få et par timers søvn, fortæller hun.

Efter noget tid forlader brandvæsnet igen stedet. Annette får at vide, at de har sendt et kamera halvanden meter ind i graven og kaldt på hundene uden held.

– Jeg mener jo slet ikke, det var nok. Kameraet var kun halvanden meter inde i graven, og det er da klart, at de ikke fandt noget, siger hun.

Annette Dancker kontakter igen brandvæsnet, og de lover igen at sende nogen ud.

– Igen går der mange timer, før de kommer, og igen når det at blive mørkt, før de er fremme. De konstaterer hurtigt, at det er farligt at grav i skrænten, og at den vist også er fredet, fortæller hun.

De anbefaler hende at få fat i en person med en rendegraver. Det gør hun, men da manden i rendegraven kommer, mener han, at en rendegraver er alt for voldsom til skrænten.

– Så kontakter jeg en kloakmester, som jeg kender. Han får sendt et kamera ind i graven, men det synker ned og dugger. Vejret er rigtig dårligt, og det fungerer bare ikke, husker hun.

Hun kontakter så en elektriker med et termisk kamera, men det fungerede heller ikke.

 

Hvem skal betale
– Jeg får fat på en entreprenør, som gerne vil grave ned til rævegraven ovenfra. Samme dag får jeg en mail fra Kystdirektoratet, hvor de giver lov til at grave i skrænten. Jeg er helt oppe at køre, fortæller Annette Dancker.

Entreprenøren fortæller lodsejeren, hvordan han vil gøre det, og lodsejeren lader forstå, at det vil han godt gå med til.

Dagen efter tikker endnu en mail ind til Annette Dancker fra Kystdirektoratet. Her skriver de, at tilladelsen er trukket tilbage, da lodsejeren ikke vil give tilladelse til det alligevel.

– Jeg er så skuffet, men jeg vil også sige, at lodsejeren hele tiden har været sød og venlig. Han er bare nervøs for, hvilke konsekvenser en udgravning kan få for ham, lyder det fra Annette Dancker.

– Men jeg synes også, det er overdrevet, at han er bange. Vi vil jo ikke grave flere hundrede meter ind i rævegraven. Vi vil bare tage et par skovlfulde, og så naturligvis lægge det tilbage igen. Hvis det viser sig, at hundene er for langt inde, så accepterer jeg det naturligvis. For vi skal ikke risikere, at skrænten styrter sammen, fortsætter hun.

Annettes mand fortæller hende, at hun måske kan bruge dyreværnsloven i denne situation. Derfor kontakter hun politiet, som dog ikke er til meget hjælp.

– Jeg får lidt den her fornemmelse af, at det ikke kan betale sig at grave i en skrænt for at finde to hundeskeletter. Det er lidt den holdning, der skinner igennem, siger hun.

Men politiet siger, at Annette Dancker kan bruge sin nødret, men med det vil hun også hæfte for alt muligt, så hun kontakter sit forsikringsselskab for at høre, om de vil dække eventuelle skader.

– Så det er lidt der, jeg står nu, siger hun.

 

Hundene er stadig i live
Annette Dancker tror stadig hundene er i live inde i graven. Det er hun faktisk slet ikke i tvivl om. Hun har læst om flere terriere, der har siddet i kaninhuller i lang tid, og så alligevel er kommet tilbage til ejerne, der ellers for længst havde opgivet håbet.

– Mine hunde er velholdte og i god form, så jeg tror faktisk på, at de er i live derinde. De vil naturligvis være afkræftede og måske veje det halve af deres normale vægt, men jeg tror på, de er i live derinde, siger hun og fortsætter:

– Desuden har vi både haft en jagthund og nogle andre hunde inde i graven, og de har alle reageret, så der er liv derinde.

Enkelte gange har hun dog været tæt på at miste håbet, men hun kan ikke overskue, at de måske ikke skulle være i live mere.

– Nogle gange tænker jeg, at kampen er slut, men fandme nej. De har altid skabt så meget glæde for vores børn og dyr. De er syv og ni år, og de betyder rigtig meget for os, siger hun.

Det er ikke kun familien og dyrene, der har haft glæde af hundene. Annette arbejder på en sikret institution, hvor hun også har hundene med.

– Det er utroligt at opleve, hvor meget de hjælper de unge, der bor på institutionen, og der er de selvfølgelig også savnede, siger hun.

Siden søndagen hvor hundene forsvandt har Annette stort set ikke sovet, og hun indrømmer, at hun er meget presset.

– Jeg har slet ikke sovet. Jeg ligger og tænker på, hvad de laver inde i hulen, og så frygter jeg jo også, at de ikke er der mere. Jeg har aldrig været ude for noget så stressende, fastslår hun, inden vi siger farvel.

 

Nyt håb
30 minutter senere ringer telefonen. Det er Annette Dancker.

– Nu skal du lige høre det sidste nye. Jeg bestemte mig for at ringe til lodsejeren, og fortælle ham, at vi jo bare vil fjerne et par skovlfulde jord og dække hullet til igen. Så lød han pludselig ikke så afvisende, og nu er jeg på vej over for at snakke med ham.

Vi krydser fingre

 

 

Læs også

Hunde reddet fra grævlingegrav

24-01-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag aften blev to hunde reddet fra en grævlingegrav. Det fortæller Trekantområdets Brandvæsen på Facebook

Jack russell overlever fire dage i hul

22-02-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens vi må konstatere, at hundene i rævehullet på Sjælland, nok ikke klarede den, så kan vi her fortælle en historie om en hund, der gjorde

Kystdirektoratet: Besværlig skrænt at grave i

22-01-2020 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der gælder mange regler på netop den skrænt, hvor de to hunde er forsvundet i en rævegrav. Det fortæller fuldmægtig i kystzoneforvaltningen, Jacob Hansen Rye til hunden.dk

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.