I mandags blev den seks år gamle berner sennenhund Albert ifølge fyens.dk angrebet og bidt til blods i ryggen i en hundeskov ved Odense. Alberts ejer, Louise-Amalie Henriksen, udtalte, at hun er ked af, at der i en populær hundeskov render en sort, schæferlignende hanhund rundt og bider. Hun fik ejeren til overfaldshundens telefonnummer, så hun kunne kontakte ham, såfremt sagen ville udvikle sig til en forsikringssag, men nummeret viste sig ikke at fungere. Derfor efterlyste hun ejeren på nettet. Han gav sig til kende, og parterne har nu talt sammen. Overfaldshundens ejer, Kenneth Guldborg Pedersen, har i øvrigt skrevet i debatten på fyens.dk, at ” når to lidt dominerende hanhunde mødes med en tæve i løbetid, så kan der hurtigt opstå konflikter”. For nylig blev en lille selskabshund bidt så eftertrykkeligt, at den flere dage i træk måtte til dyrlægen for at blive behandlet. Overfaldet skete i hundeskoven ved Skørping. Hunden, der overfaldt den lille hund, er kendt for at virke truende, men bliver alligevel sluppet løs i hundeskoven. Forhåbentlig stopper denne praksis nu. Forsvarlig brug af hundeskovene Hundeskovene er et tilbud, som alle hunde og mennesker skal kunne nyde uden at blive overfaldet eller føle sig truet. Derfor skal vi som hundeejere kigge indad, inden vi drager i hundeskoven med vovsen. Har vi en hund, der udviser truende adfærd – ”Hold dig lige på afstand, min hund er ikke så glad for andre hunde” – eller en hund, der måske endda kan finde på at bide, skal vi selvfølgelig aldrig slippe vores hund løs i en hundeskov. Og har vi en tæve i løbetid, skal den naturligvis også holdes langt fra hundeskoven, for den kan være årsag til alvorlige konflikter.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet