Vandrer op til 25 km for at få hunden vaccineret

24-04-2011 11:20, af Tine Luther
Rabies er et alvorligt problem i Afrika. Tusindvis af afrikanere dør hvert år af sygdommen. Derfor er hjælpen ude fra vigtig – og meget velkommen.

I Afrika lider omkring 25.000 mennesker hvert år en særdeles pinefuld død af rabies. De fleste af dem er børn. Årsagen hertil er, at børnene har ganske tæt kontakt med hundene, og at børnene grundet deres størrelse ofte bides i hoved- og nakkeregionen, som er særlig risikofyldte områder i forhold til bid. Det er muligt at behandle mod rabies straks efter smitte, men ofte er der ikke ressourcer til det. Det giver naturligvis også mere mening at vaccinere hundene imod sygdommen for dermed at nedsætte antallet af smittende bid. Støtteprojekt Støtteprojektet ”Afya Serengeti” (swahili for ”Sundhed til Serengeti) er søsat for at forebygge og kontrollere rabiesudbrud på Serengetisletten i Tanzania, hvor hunde holdes som vagthunde, jagtkammerater som kæledyr. Hvert år organiserer projektteamet vaccinationskampagner, og Intervet/Schering-Plough Animal Health Danmark donerer vaccinerne. Omkring Serengeti Nationalpark er der lavet en vaccinationszone med vaccinationsklinikker, hvortil hundeejerne kommer vandrende med deres hunde for at få dem vaccineret og registreret. Efterfølgende udstyres hundene med et plasthalsbånd som tegn på, at de er vaccineret mod rabies. Det virker I projektets andet år er antallet af mennesker med behov for lægehjælp efter bid af rabiessyge hunde faldet med hele 82%. Vaccination af hundene har også medført fremgang i bestanden af den truede afrikanske vildhund, som er en stor attraktion for turister. Man støtter Afya Serengeti ved at bruge Nobivac-vacciner; hver dosis udløser tilskud til projekter. Du kan læse mere om Afya Serengeti via linket til højre på denne side (under billederne). Kilde: Intervet/Schering-Plough Animal Health Danmark

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.