Ukraine: Hundefoder til to dage

25-02-2022 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Priiut Best Friends

 

Situationen i Ukraine er ganske alvorlig. Den russiske bjørn har spiller i disse timer alvorligt med sine muskler.

Folk flygter fra deres huse og væk fra den store nabo for at være i nogenlunde sikkerhed, og netop i disse timer er der millioner af mennesker, der står i deres livs krise med en uvis og utryg fremtid.

Vi har ved tidligere katastrofer set, hvordan panikken får mennesker til at flygte fra alle deres ejendele, og det kan give ekstra travlhed hos dyreinternater, der pludselig står med uoverskueligt mange hjemløse kæledyr.

Hos Priiut Best Friends, der ligger lige uden for hovedstaden Kiev, er situationen også alvorlig.

– Situationen er frygtelig og meget intens. Ingen havde forudset, at det skulle blive så voldsomt, som det er blevet. Vi var simpelthen ikke forberedt. Vores internat ligger tæt på hovedstaden, så vi kan høre det hele, og vi forsøger bare at holde os i sikkerhed og undgå at gå i panik, fortæller Elena, der er den eneste på internatet, der kan engelsk.

Indtil videre har de ikke oplevet, at der er kommet flere hunde ind. Det kan både skyldes, at det hele stadig er relativt nyt, men Elena er bekymret.

– Desværre er der ingen, der ringer til os, eller afleverer deres hunde hos os, men det kan også skyldes, at vi befinder os på en mark et stykke fra hovedvejen, skriver hun til hunden.dk.

I larmen fra faldende bomber og panisk flugt står internatet med et helt akut problem lige nu. De har nemlig ikke ret meget foder til dyrene.

– Vi er meget bekymrede for dyrene i vores internat, da vi kun har foder til to dage til dem. Der kommer ikke nogen leverandører, så lige nu har vi travlt med at finde på en måde, så vi selv kan få fat på foderet til vores dyr, lyder det fra Elena. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Priiut Best Friends

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.