Ukraine: Hundefoder til to dage

25-02-2022 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Priiut Best Friends

 

Situationen i Ukraine er ganske alvorlig. Den russiske bjørn har spiller i disse timer alvorligt med sine muskler.

Folk flygter fra deres huse og væk fra den store nabo for at være i nogenlunde sikkerhed, og netop i disse timer er der millioner af mennesker, der står i deres livs krise med en uvis og utryg fremtid.

Vi har ved tidligere katastrofer set, hvordan panikken får mennesker til at flygte fra alle deres ejendele, og det kan give ekstra travlhed hos dyreinternater, der pludselig står med uoverskueligt mange hjemløse kæledyr.

Hos Priiut Best Friends, der ligger lige uden for hovedstaden Kiev, er situationen også alvorlig.

– Situationen er frygtelig og meget intens. Ingen havde forudset, at det skulle blive så voldsomt, som det er blevet. Vi var simpelthen ikke forberedt. Vores internat ligger tæt på hovedstaden, så vi kan høre det hele, og vi forsøger bare at holde os i sikkerhed og undgå at gå i panik, fortæller Elena, der er den eneste på internatet, der kan engelsk.

Indtil videre har de ikke oplevet, at der er kommet flere hunde ind. Det kan både skyldes, at det hele stadig er relativt nyt, men Elena er bekymret.

– Desværre er der ingen, der ringer til os, eller afleverer deres hunde hos os, men det kan også skyldes, at vi befinder os på en mark et stykke fra hovedvejen, skriver hun til hunden.dk.

I larmen fra faldende bomber og panisk flugt står internatet med et helt akut problem lige nu. De har nemlig ikke ret meget foder til dyrene.

– Vi er meget bekymrede for dyrene i vores internat, da vi kun har foder til to dage til dem. Der kommer ikke nogen leverandører, så lige nu har vi travlt med at finde på en måde, så vi selv kan få fat på foderet til vores dyr, lyder det fra Elena. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Priiut Best Friends

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.