Tusindvis af hunde var i fare for at blive aflivet, da der udbrød rabies i Den Demokratiske Republik Congo. Nu er regeringen blevet overbevist om, at det er bedre at vaccinere hundene. HUNDEEJERE KENDTE IKKE TIL RABIES Dyreværnsorganisationen World Animal Protections kampagnechef Emily Mudogo er uddannet dyrlæge og bor i Nairobi. Hun var en del af et team, som den congolesiske regering bad om hjælp til at håndtere rabiesudbruddet. Emily har mødt mange lokale, som havde hunde som kæledyr eller vagthunde, og som var fuldstændig uvidende om sygdommen. ”De havde aldrig hørt om rabies, og de ville ikke få deres hunde vaccineret, for de troede, at de lokale myndigheder ville tage hundene fra dem og give ejerne en bøde,” forklarer Emily. BEGRÆNSEDE RESSOURCER Hos Pointe Noires veterinære myndigheder arbejdede 22 dyrlæger og veterinærsygeplejersker hårdt for at få sygdommen under kontrol på human vis. Men de manglede uddannelse og ressourcer og havde primært erfaring med at behandle kvæg - ikke kæledyr. De havde desuden ikke nogen køretøjer, så det var en udfordring for dem at komme omkring. De manglede også nok køleenheder til at opbevare store mængder vaccine, karantæneområder til at observere hunde, der var under mistanke for at være smittet, og en masse andre ting. DYRLÆGER GIK FRA DØR TIL DØR Dyrlægerne havde dog udviklet et godt system, hvor de to og to gik fra dør til dør og på den måde kunne vaccinere 50-60 hunde om dagen. De fortalte Emily, at de i begyndelsen havde forsøgt at få folk til selv at komme til deres hovedkvarter med dyrene. Men det havde vist sig ineffektivt; de første tre måneder efter udbruddet var kun 1.400 hunde blevet vaccineret. DEN HUMANE OG EFFEKTIVE LØSNING Emily og medlemmer af FN’s fødevare og landbrugsorganisation (FAO) har uddannet 40 congolesere, som fik til opgave at få situationen under kontrol. Budskabet til deltagerne var, at vaccinationer er den mest humane og mest effektive måde at bekæmpe den forfærdelige sygdom på. De blev undervist i at håndtere hunde, i vaccinationsteknikker og i, hvordan man kan undgå at blive bidt. ”Workshoppen gav folk fra forskellige steder i regeringen mulighed for at diskutere, hvordan de effektivt kunne håndtere rabiesproblemet og forhindre fremtidige udbrud,” siger Emily og fortsætter: ”De blev også opmærksomme på, at det er vigtigt at oplyse befolkningen om rabies, og hvordan man kan undgå sygdommen - og at Congo bør have en dyrevelfærdslov. En af deltagerne har nu skrevet til den relevante minister for at få sat processen i gang.” Emily håber, at hendes indsats i Congo har åbnet en vigtig dør for World Animal Protections arbejde med at stoppe masseaflivninger i Afrika. Kilde: World Animal Protection
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse