De populære racer Danskernes mest udbredte hunderace, labrador retriever, er også den race, som er mest talrigt repræsenteret med 92 hunde til bedømmelse. Men lige i hælene på labradoren finder vi den i disse år meget populære franske bulldog med 88 hunde, og også den lille såkaldte bomuldshund, som retteligen hedder coton de tulear, møder talstærkt op. De sjældne racer Men der kommer også racer, hvis navne de fleste aldrig har hørt. Hvad med f.eks. en kromforländer, en shikoku, en pumi, en xoloitzquintle eller en cao de agua portugues (en Obama-hund)? Så går man med overvejelser om anskaffelse af hund, så er udstillingen en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racen. ”Det giver en større sikkerhed for, at man får valgt en race, som passer til familien,” fortæller kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen, Dansk Kennel Klub. Kom og få din hund bedømt Hvis man har lyst til at få sin egen hund bedømt af en autoriseret dommer, så har man muligheden begge dage kl. 12. Alle tilladte racer bedømmes. Man behøver ikke være tilmeldt på forhånd og kan komme ind ved at købe en gæstehundebilleteller ved at benytte den gratis adgangsbillet i annoncen for udstillingen andetsteds i avisen. Husk at hundens vaccinationspapirer skal medbringes. Mange andre aktiviteter Lørdag kl. 15.50 kan man så få svaret på spørgsmålet om hundes evner på dansegulvet. Kom og se, hvad positiv træning og godt samarbejde mellem hund og fører kan resultere i. Der er også konkurrencer i juniorhandling, hvor børn og unge konkurrerer om at præsentere deres hunde bedst muligt. I Barn & Hund-standen, kan man få gode råd om, hvordan børn (og voksne) bør omgås hunde, og i Før du køber hund-standen, kan man hente gode råd, så en evt. fremtidig anskaffelse af en hund har gode chancer for at blive en succes.. Der vil også være et stort antal handelsstande med alt, hvad hjertet begærer, af tilbehør til hunde, foder, trimmeborde, kurve, beklædning, legetøj, shampoo, brugskunst og andre hundeartikler. Udstillingens adresse er Messe C Fredericia - Vestre Ringvej 101 - DK-7000 Fredericia Entré begge dage er 60 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Vær opmærksom på, at det er forskellige racer, der udstilles lørdag og søndag. Er du i tvivl om, hvorvidt de racer, du gerne vil se, bedømmes lørdag eller søndag, kan du læse ringlisterne for udstillingen på www.dansk-kennel-klub.dk Det er muligt at medbringe flinke gæstehunde. Det koster 90 kr. incl. adgang for personen, som går med hunden. Endvidere skal hunden medbringe sin vaccinationsattest.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.