Hvert år kåres der en DKK-racevinder i alle racer. Racevinderen er den hund, der er mest vindende i sin race gennem året på DKK-udstillingerne. At blive racevinder er således ikke noget, man bare lige opnår. Men at have hele tre af slagsen, som man oven i købet selv har opdrættet – det er vist ikke sket før. Tre på rad Kennel Lapinlumon ved Sarah Brandes og Jesper Brun Brandes opdrætter henholdsvis finsk lapphund, finsk hyrdehund og lagotto romagnolo. Med succes må man sige - det er ikke enhver forundt at stå med tre recevindere på rad. – Jeg fik min første lapphund for 20 år siden i 1991, da jeg boede hjemme ved min mor, og lapphunden var egentlig tænkt bare som familiehund, fortæller Sarah Brandes til hunden.dk. – Men hendes opdrætter fik os lokket på en udstilling, og så var jeg hooked. Jeg har boet i Finland i to år og har arbejdet rigtig meget med racen. – Den finske hyrdehund fik jeg til Danmark som den første for 11 år siden. Den fandtes ikke i landet, og det syntes jeg var synd, da jeg havde mødt racen flere gange i Finland. Det har altid været en "bi-race" for os, vi har "kun" to finske hyrdehunde og har på 11 år opdrættet seks kuld, men det har været vigtigt for mig at forsøge at etablere denne race i Danmark på et godt fundament. – Jeg trænede meget lydighed med lapphundene, da jeg var ung, men de var spidshunde og selvstændige, og jeg ville derfor gerne have en mere samarbejdsvillig hund. På en udstilling så jeg en lille krøllet italiensk hund og blev forelsket. På det tidspunkt var racen helt ny og fandtes slet ikke i Danmark, så jeg importerede Danmarks første lagotto i 1999 og fik det første kuld lagotto i Danmark i 2002. I den race fandt jeg en langt mindre selvstændig hund end lapphunden og en hund, der var lettere at arbejde sammen med. – Det føles da selvfølgelig dejligt efter mange års arbejde med de forskellige racer – og især da det som sagt er mig, der har introduceret de to af dem i Danmark – at vi i år kan stå med årets racevinder på eget opdræt i alle tre racer. Vi har haft årets racevinder mange gange før i hver race, men ikke i alle racer samme år. Se mere om Kennel Lapinlomun via linket under billederne til højre.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt