Hvert år kåres der en DKK-racevinder i alle racer. Racevinderen er den hund, der er mest vindende i sin race gennem året på DKK-udstillingerne. At blive racevinder er således ikke noget, man bare lige opnår. Men at have hele tre af slagsen, som man oven i købet selv har opdrættet – det er vist ikke sket før. Tre på rad Kennel Lapinlumon ved Sarah Brandes og Jesper Brun Brandes opdrætter henholdsvis finsk lapphund, finsk hyrdehund og lagotto romagnolo. Med succes må man sige - det er ikke enhver forundt at stå med tre recevindere på rad. – Jeg fik min første lapphund for 20 år siden i 1991, da jeg boede hjemme ved min mor, og lapphunden var egentlig tænkt bare som familiehund, fortæller Sarah Brandes til hunden.dk. – Men hendes opdrætter fik os lokket på en udstilling, og så var jeg hooked. Jeg har boet i Finland i to år og har arbejdet rigtig meget med racen. – Den finske hyrdehund fik jeg til Danmark som den første for 11 år siden. Den fandtes ikke i landet, og det syntes jeg var synd, da jeg havde mødt racen flere gange i Finland. Det har altid været en "bi-race" for os, vi har "kun" to finske hyrdehunde og har på 11 år opdrættet seks kuld, men det har været vigtigt for mig at forsøge at etablere denne race i Danmark på et godt fundament. – Jeg trænede meget lydighed med lapphundene, da jeg var ung, men de var spidshunde og selvstændige, og jeg ville derfor gerne have en mere samarbejdsvillig hund. På en udstilling så jeg en lille krøllet italiensk hund og blev forelsket. På det tidspunkt var racen helt ny og fandtes slet ikke i Danmark, så jeg importerede Danmarks første lagotto i 1999 og fik det første kuld lagotto i Danmark i 2002. I den race fandt jeg en langt mindre selvstændig hund end lapphunden og en hund, der var lettere at arbejde sammen med. – Det føles da selvfølgelig dejligt efter mange års arbejde med de forskellige racer – og især da det som sagt er mig, der har introduceret de to af dem i Danmark – at vi i år kan stå med årets racevinder på eget opdræt i alle tre racer. Vi har haft årets racevinder mange gange før i hver race, men ikke i alle racer samme år. Se mere om Kennel Lapinlomun via linket under billederne til højre.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse