Et target kan være hvad som helst – blot det er et mål, som hunden kan placere poterne på eller dutte til med næsen. Et marmeladelåg, en tallerken, en musemåtte, ejerens hånd eller en ”post it”-seddel er blot nogle af mulighederne. Idéen med targettræning er, at hunden får hjælp til at forstå indlæringen i øvelsen bedre ved at lære at fokusere på det valgte target, der bliver holdt stille eller er i bevægelse – afhængig af hvilken øvelse, det bliver anvendt i. Når hunden har lært at fokusere på target og tilbyder at håndtere det, som du ønsker (følger det, træder på det, snudepuffer til det, lægger sig, gør af det osv.), får den til gengæld forstærkning, som typisk er ros og godbid. Efterhånden som hunden indlærer øvelsen, fjernes target igen. Dette redskab er altså udelukkende en opstartende hjælp. I Hundens decembernummer 2012 kan du læse Irene Jarnveds artikel om, hvordan hunden via træning med target lærer at lukke en dør.
Indøv target-træning med din hund. I Hundens decembernummer 2012 fortæller vi hvordan hunden lærer at lukke en dør med target-træning.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?