Er din hund ikke sygeforsikret, eller skal den behandles for noget, forsikringen ikke dækker, så kan du tjene en god timeløn ved at forske lidt i, hvad de forskellige dyrlæger i området tager for behandlingen/præparatet. Et eksempel på enorme prisforskelle er en kat, der blev behandlet for en byld. 2.100 kr. måtte ejeren betale. Kort efter fik katten en tilsvarende byld, og denne gang fandt ejeren en anden dyrlæge og slap med en regning på 790 kr. Da Lone Wild Stounbergs kat pludselig kom hjem til ejerne i Holbæk med en byld på halsen, hastede hun til dyrlægen uden at undersøge, hvad det ville koste hende. Et andet eksempel kan hentes fra en stikprøveundersøgelse foretaget af DR Sjælland. Otte dyrlæger blev spurgt om prisen på forskellige ydelser. Største forskel fandtes i aflivning og kremering af en hund på 30 kr. Det billigste sted kostede det godt 1000 kr. – og det dyreste takserede næsten 600 kr. mere. Forbrugerrådet: Ikke godt nok Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet, opfordrer dyrlægerne til at lægge priserne på deres hjemmesider, så forbrugerne har mulighed for at pristjekke. På 11 tilfældigt udvalgt hjemmesider tilhørende dyrlæger i Region Sjælland har kun tre priser på. Det er ikke godt nok, lyder det fra Martin Salamon. Kilde: dr.dk
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet