Pas på vægten Seniorlivet betyder som regel et nedsat aktivitetsniveau, og det kan få vægtøgning som følge. Det kan øge risikoen for sukkersyge og leversygdomme og øger desuden belastningen af led og ryg. Hormonforstyrrelser som sukkersyge og stofskiftelidelser påvirker hele kroppen. Hold godt øje med vægten, hvis du vil beholde din hund i endnu flere år. Små udsving kan have stor betydning! Brug det rette foder Når din hund fylder syv år, har den brug for en specialdiæt til ældre dyr, som støtter de store organer som nyrer, lever og hjerte. Derfor kan det være en god løsning at købe seniorfoder. Det er f.eks. produceret med lavere protein- og saltindhold, så lever- og nyrebelastningen sænkes. Derudover er foderet tilsat stoffer, der f.eks. hæmmer gigtforandringer eller skader på nervevæv. Tandtjek Tandpine er smertefuld for din hund. Men værst af alt kan sygdomme og infektioner i mundhulen sprede sig til resten af kroppen og give problemer med nyre, lever og hjerte. Derfor anbefales et årligt tandtjek hos dyrlægen. Laserterapi Har seniorhunden lidelser i muskler og led som eksempel slidgigt, kan læserbehandling være et godt tilbud til den, da laserstrålerne bl.a. mindsker betændelse i kroppen. Behandlingen er smertefri, giver velvære i kroppen og øger frigivelsen af endorfiner. Vær aktiv! Du skal ikke holde igen med aktivering, selvom din hund bliver ældre – og slet ikke hvis din hund lider af slidgigt, da inaktivitet forværrer sygdommen – lige som de eventuelle ekstra kilo. Årligt seniortjek! Et årligt sundhedstjek er afgørende for at spotte, forebygge og behandle sygdomme. Udvid eventuelt seniortjekket med test af blod og urin, da prøverne kan fortælle, om din hund har brug for hurtig hjælp af medicin. Kilde: Dyrlægehuset Kolding
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?